Voda

Voda

Voda je jedan od najvitalnijih i ograničenih resursa na svetu, i stoga je potrebno nadgledati je. Upravljanje ovim resursom, bilo da se radi o upravljanju pijaćom vodom, životnoj sredini, otpadnim vodama ili rekreativnoj upotrebi, omogućava nam da brže i efikasnije reagujemo na promene. Ovo nas dovodi korak bliže održavanju vode čistom, doslednom i bezbednom.

  • Otpadne vode
  • Voda za piće
  • Životna sredina
  • Akvarijumi
  • Bazeni i banje
  • Akvakultura

Otpadne vode

Otpadne vode

Svaki korak procesa prečišćavanja, od vašeg dotoka do otoka, zahteva striktno praćenje jer će različiti parametri u svakoj fazi uticati na tretman otpadnih voda. Pokrivamo sve, od balansiranja parametara vode kao što je pH do testiranja COD/BOD.

Custom Category Image

Testiranje pH i DO u rezervoaru za aeraciju otpadnih voda Blog

pH i rastvoreni kiseonik su ključni parametri u mnogim fazama procesa prečišćavanja otpadnih voda. Neke faze zahtevaju niži pH ili veći rastvoreni kiseonik, dok drugi mogu zahtevati suprotno. Saznajte više o slučaju kada je operater tražio robusno i prenosivo rešenje za testiranje za svoju fabriku.

Pročitaj Sada
Category Image

Voda za piće

Voda za piće

Imati vodu za piće je imperativ svake zajednice. Bilo da se radi o javnom ili privatnom sistemu, morate da testirate svoju vodu za piće da biste imali čistu i estetski ukusnu vodu. Da bi se zadovoljila potražnja, od izvora do slavine, postoji čitav niz potencijala za testiranje.

Custom Category Image

Šta fluor radi u vodi i kako ga testirati Blog

Fluorid je postao popularna tema u vestima svuda. Ali, odakle dolazi fluor i kako ga testirate? Koliko je fluor zaista važan?

Pročitaj Sada
Category Image

Životna sredina

Životna sredina

Ekološki monitoring vode je naše osiguranje koje pomaže da se promene otkriju dovoljno rano kako bi se mogle preduzeti mere. Ispitivanje kvaliteta vode u životnoj sredini je odličan pokazatelj ukupnog zdravlja životne sredine i da li se moraju preduzeti mere sanacije. Postoji širok spektar proizvoda koji odgovaraju vašim potrebama testiranja, bilo da se radi o brzim proverama na licu mesta do laboratorijske tačnosti na terenu.

Custom Category Image

Blog Vodič za ispitivanje kvaliteta vode u životnoj sredini Blog

Neophodno je da pratimo kvalitet vode u životnoj sredini kako bismo mogli da uočimo promene i preduzmemo mere po potrebi. Ovaj post će raspravljati o ključnim merenjima kvaliteta vode i o tome kako da kalibrišete na terenu za najbolje rezultate.

Pročitaj Sada
Category Image

Akvarijumi

Akvarijumi

Vaši prijatelji sa perajima mogu biti izbirljivi kada su u pitanju njihovi optimalni životni uslovi. Čista voda u akvarijumu ne znači da je sve bezbedno i zdravo, a parametri se mogu veoma brzo promeniti gde možete da pređete od živahnog rezervoara do mrtvog rezervoara ako se ne koriguju. Testiranje vašeg akvarijuma uklanja nagađanje o kvalitetu vode u vašem akvarijumu.

Custom Category Image

Testiranje vode u akvarijumu i zašto je to važno Blog

Održavanje akvarijuma počinje sa odgovarajućim kvalitetom vode. Voda može izgledati kristalno čista i bezbedna za ribe, što se ne može pretpostaviti. Saznajte o optimalnim parametrima vode za akvarijume sa slatkom i slanom vodom.

Pročitaj Sada
Category Image

Bazeni i banje

Bazeni i banje

Ne postoji ništa bolje od opuštanja u spa kadi ili hlađenja u bazenu tokom vrelog dana; dok ne vidiš da je voda mutna.

Izbegnite probleme sa svojim bazenom/spa kadom tako što ćete često testirati njihove parametre.

Sve, od temperature, preko pH, do hlora, može u velikoj meri uticati na stanje vašeg bazena/spa kade.

Da bi stvari bile još lakše, postoje automatizovane opcije koje testiraju i ispravljaju vaše osnovne parametre.

Custom Category Image

Testiranje pH i DO u rezervoaru za aeraciju otpadnih voda Blog

pH i rastvoreni kiseonik su ključni parametri u mnogim fazama procesa prečišćavanja otpadnih voda. Neke faze zahtevaju niži pH ili više rastvoreni kiseonik, dok drugi mogu zahtevati suprotno. Saznajte više o slučaju kada je operater tražio robusno i prenosivo rešenje za testiranje za svoju fabriku.

Pročitaj Sada
Category Image

Akvakultura

Akvakultura

Morska i slatkovodna akvakultura su vitalni deo svetskog lanca snabdevanja hranom i kao izvor obnove vrsta, jer se više brige poklanja zdravlju divljih izvora morske hrane.

Kako potražnja nastavlja da raste, potrebno je često testiranje parametara kako bi se postigao uspeh ne samo mrestilišta i zdravlje ribe, već i zdravlja okoline.

Custom Category Image

Vrednost akvakulture Blog

Da li ste znali da na Rhode Islandu postoji više od 70 farmi akvakulture? Akvakultura je najbrže rastući segment poljoprivrede i igra važnu ulogu u proizvodnji hrane. U ovom članku ćemo pričati o akvakulturi i daćemo poseban pogled na lokalnog akva-farmera.

Pročitaj Sada
Category Image
Sve cene su bez PDV-a i bez troškova isporuke, osim ako nije drugačije navedeno. Hanna Instruments d.o.o. — Milana Kašanina 2 — 11000 Beograd (Srbija ) — ID PDV-a 108788882 © 2022 Sva prava zadržana