SKU
HI3824

Test komplet za određivanje amonijaka u slatkoj vodi- HI3824

Na lageru

This product is dangerous. Please request a quotation for this product.

HI3824 je komplet za testiranje amonijaka koji koristi adaptaciju Nesslerove metode za merenje amonijaka u slatkoj vodi. HI3824 se isporučuje u kompletu sa svim reagensima i opremom potrebnom za obavljanje oko 25 testova.
  • Unapred pripremljeni reagensi za laku upotrebu
  • Svi reagensi su označeni datumom isteka i brojem serije radi sledljivosti
  • Za jednostavno određivanje koristi se komparator kocka.

HI3824 je kolorimetrijski hemijski test komplet za određivanje koncentracije amonijaka u slatkoj vodi u opsegu od 0,0 do 2,5 mg / L (ppm) kao NH3-N. HI3824 se isporučuje sa svim potrebnim reagensima i opremom za obavljanje analize. Test test sadrži dovoljno reagensa za izvođenje otprilike 25 testova.

Pregled funkcionalnosti:

Kompletno opremljen

  • U kompletu za testiranje nalaze se svi potrebni materijali, poput čaše za uzorke, kocke za poređenje boja i boca reagensa sa kapaljkama.

Visoka rezolucija

  • Očitavanja 0.0 do 2.5 mg/L NH3-N se obavljaju sa 0.5 mg/L rezolucijom.

Dostupni su zamenski reagensi.

  • Nema potrebe za kupovinom novog test kompleta kada su zalihe reagenasa istrošene. Može se počiti HI3824-025 set reagenasa kao zamenski za hemijski test komplet. Ovaj set reagensa dolazi sa 1 (20mL) bočicom amonijačnog reagensa sa kapaljkom 1 za svežu vodu i 1 bočicom Nessler reagensa sa kapaljkom (20mL).

Značaj upotrebe

Podzemne vode normalno sadrže amonijak zbog bakterijskog propadanja biljaka i životinja. Međutim, koncentracije amonijaka u rekama i rezervoarima pitke vode mogu ukazivati na prisustvo poljoprivrednog otpada ili zagađenje grada. Kada je kocentracija amonijaka dovoljno velika, može promeniti ukus i miris vode. U industrijskim primenama, visoke koncentracije amonijaka mogu izazvati koroziju u cevima. Amonijak se takođe prati u slatkovodnim akvarijumima i primenama za uzgoj riba zbog njegove toksičnosti za ribe.

 

Specifikacije

 

Tip

kolorimetrijski

Najmanji korak

0.5 mg/L (ppm)

Opseg

0.0-2.5 mg/L (ppm) [Fresh Water]

Prosečan broj testova

25

Metod

Nessler

Informacije o isporuci

HI3824 test komplet dolazi sa 20 ml plastičnom čašom, kockom za komparaciju boja, 20 ml amonijačnog reagensa 1 (za slatku vodu) i 20 ml Nesslerovog reagensa.

Sve cene su bez PDV-a i bez troškova isporuke, osim ako nije drugačije navedeno. Hanna Instruments d.o.o. — Milana Kašanina 2 — 11000 Beograd (Srbija ) — ID PDV-a 108788882 © 2022 Sva prava zadržana