SKU
FC250B

Tanka pH elektroda za prehrambene proizvode - FC250B

47.478,00 RSD
Na lageru
FC250B je staklena pH elektroda sa jednim spojem koja ima BNC priključak. Veoma mali prečnik elektrode od 4 mm FC250B je zaštićen ultra tankim staklenim kućištem dužine 150 mm (5,9 "); to je idealan prečnik za male posude i epruvete. FC250B takođe poseduje dizajn otvorenog spoja sa elektrolitom od viskolenskog gela, senzornu sijalicu napravljenu od stakla opšte namene i konusni oblik senzornog vrha. Ovaj dizajn je idealan za merenje pH u siru, mlečnim proizvodima i procesima kontrole kvaliteta. Preporučena operativna temperatura je 20 do 40°C.
  • 4mm staklena pH elektroda
  • Konusni stakleni vrh
  • Otvoreni spoj

Detalji:

HANNA instruments nudi veliki broj različitih pH elektroda dizajniranih za najrazličitije namene. Tip stakla koji se koristi za očitavanje pH, oblik senzornog dela, materijal izrade, vrsta i materiajal referentnog spoja kao i korišćeni elektrolit samo su neka od naprednih konstruktivnih rešenja. Tanka pH elektroda FC250B koristi staklo opšte namene (GP), konusni senzorni deo, kućište od nerđajućeg čelika AISI 316 i otvoreni spoj sa elektrolitom viskolenskog gela.

Staklo opšte namene

Staklo opšte namene (GP), kao što naziv kaže, je standardna staklena formulacija koja se koristi za opštu upotrebu. pH elektroda sa GP staklom imaće otpornost na 100 megaoma na 25 ° C i pogodna je za merenje pH uzoraka koji su na sobnoj temperaturi. Tanka pH elektroda FC250B pogodna je za upotrebu sa uzorcima koji mere od 20 do 40 ° C.

Konusni stakleni vrh

Senzorni vrh konusnog oblika omogućava prodiranje u čvrste, polučvrste i emulzije za direktno merenje pH u prehrambenim proizvodima.

Otvoreni referentni spoj

Suspendovane čvrste supstance i proteini koji se nalaze u prehrambenim proizvodima zečepljuju klasičan keramički spoj. Ovo začepljenje će ometati merno kolo između indikatorske elektrode i unutrašnje referentne što dovodi do sporijeg vremena odziva, pogrešnih očitavanja i česte zamene elektroda. Dizajn otvorenog spoja sastoji se od čvrstog gel-interfejsa (viskolena) između uzorka i unutrašnje Ag / AgCl reference. Ovaj interfejs ne samo da sprečava da srebro uđe u uzorak, već onemogućava začepljenje, što rezultira brzim odzivom i stabilnim očitavanjima.

BNC priključak

Tanka pH elektroda FC250B koristi BNC priključak. Ova vrsta priključka omogućava montiranje na svaki uređaj sa ženskim BNC ulazom za elektrodu. Neki od ostalih vrsta priključaka su: DIN, priključak na zavrtanje, T-tip i 3.5mm. Ove vrste konektora obično su vlasničke za određenu vrstu merača i nisu međusobno zamenljive.

 

Specifikacije

Materijal

Staklo

Referentni spoj

jednostruki, Ag/AgCl

Spoj/Protok

Otvoreni

Elektrolit

Viskolen

Opseg

pH 0 do 13

Max. pritisak

0,1 bar

Oblik vrha

konusni (3 x 5 mm)

Prečnik

5 mm

Preporučena radna temperatura

20 do 40°C (68 do 104°F)

Temperaturni senzor

Ne

Pojačivač

Ne

Kabl

Koaksijalni: 1 m (3.3')

Priključak

BNC

Primene

mlečni proizvodi, posude malog prečnika, epruvete

Sve cene su bez PDV-a i bez troškova isporuke, osim ako nije drugačije navedeno. Hanna Instruments d.o.o. — Milana Kašanina 2 — 11000 Beograd (Srbija ) — ID PDV-a 108788882 © 2022 Sva prava zadržana