SKU
HI36183

Staklena ORP elektroda sa brzim DIN priključkom- HI36183

27.921,00 RSD
Na lageru
HI36183 je staklena ORP elektroda koja je ponovo punjiva sa jednostrukim spajanjem i ugrađenim temperaturnim senzorom i brzim DIN priključkom. Ovaj tip priključka je specifičan za pH metre poput HI98190. HI36183 ORP elektroda ima jedan keramički spoj u spoljnoj referentnoj ćeliji, a ORP senzor je napravljen od platine. Ovakvo dizajnersko rešenje idealno je za laboratorije i merenja reakcija oksido redekucije opšte namene.
  • Ugrađeni temperaturni senzor
  • Punjiva elektroda
  • Platinasti pin

Hanna Instruments nudi širok izbor elektroda namenjenih za različite primene. Tip senzora, materijal kućišta, tip spajanja, vrsta reference i korišćeni elektrolit samo su neke od stvari koje treba uzeti u obzir prilikom razmatranja dizajna.

The HI36183 koristi platinasti pin, ima stakleno telo sa jednim keramičkim spojem i punjiva je sa 3.5M KCl AgCl.

 

Platinasti pin

HI36183 ORP senzor je napravljen od platine. ORP senzor mora biti hemijski inertan; ne može se oksidisati ili se redukovati. Takođe mora imati odgovarajuće površinske karakteristike za podsticanje brze razmene elektrona, svojstva poznatog kao velika gustina razmene struje. Dva plemenita metala dokazano su dobra za ovu svrhu: čista platina i čisto zlato koriste se u izgradnji ORP senzora. Platinasti senzor se često preferira jer je mehanički jednostavniji i sigurniji za proizvodnju. Platina se može zavariti na staklo i ima sličan toplotni koeficijent.

 

Stakleno telo elektrode

Telo od stakla je idealno za upotrebu u laboratoriji. Stakle je rezistentno na agresivne hemikalije i lako se čisti. Stakleno telo elektrode takođe omogućava lak prenos toplote na elektrolit. mV generisan iz referentne ćelije je temperaturno zavisan. Što se pre postigne ravnoteža to je stabilniji referentni potencijal.

 

Jedan keramički spoj

Spoljni spoj elektrode, poznat i kao slani most, je neophodna komponenta električnog kola. Kretanje jona mora da teče kroz spoj za stabilno očitavanje. Spojna referenca ima jedan keramički frit. Keramika je porozni materijal koji se lako stapa sa staklenim kućištem i ima sličan koeficijent ekspanzije. Jednostruki keramički spoj ima protok od 15-20 µL / sat. Ostali tipovi spajanja dostupni su sa većim protokom i izrađeni od različitih materijala.

 

Punjiva

HI3618B je punjiva sonda. Rastvor koji ova ORP elektroda koristi za punjenje je HI7071 3.5M KCl AgCl. Ako koristite ORP elektrodu koja se može ponovo puniti, poklopac za punjenje treba ukloniti pre merenja. Uklanjanje poklopca stvara pozitivni pritisak glave u referentnoj ćeliji omogućavajući veći protok elektrolita kroz spoljni spoj. Veća brzina protoka rezultiraće bržim i stabilnijim očitavanjem.

 

Brzi DIN priključak

žHI36183 koristi Quick Connect DIN priključak što povezivanje i skidanje elektrode čini brzim i jednostavnim. Ovakav priključak je karakterističan za pH merače poput HI98190. Tabela specifičnih kompatibilnih merača.

 

Specifikacije

 

Materijal

Staklo

Referentni spoj

jednostruki, Ag/AgCl

Spoj/Protok

keramički, jednostruki / 15-20 µL/h

Elektrolit

KCl 3.5M AgCl

Opseg

ORP: ±2000 mV

Max. pritisak

0.1 bar

Oblik vrha

platinasti vrh sa pinom

Prečnik

12 mm

Preporučena radna temperatura

-5 do 70°C (23 do 158°F) - LT

Temperaturni senzor

Da

Pojačivač

Da

Kabl

5-polni; 1 m (3.3’)

Priključak

Brzi DIN priključak

Primene

laboratorije, opšte namene

Sve cene su bez PDV-a i bez troškova isporuke, osim ako nije drugačije navedeno. Hanna Instruments d.o.o. — Milana Kašanina 2 — 11000 Beograd (Srbija ) — ID PDV-a 108788882 © 2022 Sva prava zadržana