SKU
HI801-02

Spektrofotometar iris - HI801

368.877,00 RSD
Na lageru

HI801 Iris je elegantan i intuitivan spektrofotometar koji omogućava merenje svih talasnih dužina vidljive svetlosti.

Prilagodite svoje metode, izvršite širok spektar merenja i budite sigurni u svoju tačnost testiranja sa irisom.

  • Iris ima precizan izbor talasne dužine između 340 nm i 900 nm za potpunu usklađenost metoda i tačnost koja je neophodna u industrijama kao što su profesionalne laboratorije, postrojenja za prečišćavanje vode, vinarije i još mnogo toga.
  •  Rezultati su dosledni i tačni bez obzira na propusnost sa visokokvalitetnim i jedinstveno dizajniranim optičkim sistemom.
  •  Opcije prilagođavanja uključuju više oblika i veličina kiveta, prilagođene krive kalibracije i metode.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrhunski dizajn za vrhunske rezultate

Iris može da testira širok spektar analitičkih merenja i sposoban je da meri u spektralnom opsegu od 340 nm do 900 nm.


Sa kompaktnim dizajnom svog naprednog optičkog sistema, iris se može koristiti u skoro svakoj veličini prostora, istovremeno pružajući precizne i dosledne rezultate. Optički sistem sa podeljenim snopom omogućava da iris automatski kompenzuje bilo kakav pomak u izvoru svetlosti, što rezultira superiornom preciznošću..

Nema potrebe za konverzijama merenja

Bez obzira da li testirate hlor ili pokrećete enzimske testove, naš spektrofotometar će praktično prikazati rezultate u jedinicama koje su vam najvažnije. iris može da meri propusnost, apsorpciju i koncentraciju na osnovu vaših potreba.

 

Pogodnost unapred programiranih metoda sa mogućnošću proširenja

iris dolazi unapred programiran sa više od 80 najčešće korišćenih metoda hemijske analize koje će vam pomoći da počnete. Jednostavno ažurirajte ove metode povezivanjem na računar ili fleš disk.

Prilagodite svoj iris  sa do 100 ličnih metoda. Iris će vas voditi kroz proces kreiranja metode korak po korak. Za dodatnu svestranost, svaka metoda može uključiti do 10 tačaka kalibracije, pet različitih talasnih dužina i do pet reakcionih tajmera.

Lako pristupite svojim omiljenim metodama direktno sa početnog ekrana da biste uštedeli vreme

Ugrađeni tajmeri ​​čine merenje besprekornim. Tajmer za odbrojavanje prikazuje vreme preostalo do merenja, obezbeđujući dosledne rezultate između merenja i korisnika. Ako se zaglavite, režim vodiča će vas provesti kroz korake. 

 

 

Lako promenite veličinu uzorka.

Sa našim univerzalnim držačem za kivete i funkcijom automatskog prepoznavanja, veličine kivete se mogu promeniti kada je to potrebno. Programirana veličina kivete biće prikazana na ekranu svaki put kada testirate kako biste bili sigurni da merač koristi odgovarajuću dužinu puta prilikom izračunavanja merenja za tačne rezultate.

 

Zamena bez brige.

iris koristi volfram-halogenu lampu za veću energetsku efikasnost, duži radni vek i poboljšani kvalitet svetlosti za širok spektar talasnih dužina. Zamenljive lampe se isporučuju unapred poravnate i spremne za ugradnju tako da se možete vratiti testiranju. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dizajniran za dinamična okruženja

Kompaktni profil irisa i dugotrajna baterija olakšavaju postavljanje bilo gde u laboratoriji. Punjiva litijum-jonska baterija traje 3.000 merenja ili 8 sati – tokom celog dana korišćenja na terenu. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kvalitetni podaci bez muke

Izvezite svoje rezultate pomoću USB diska ili direktnog PC linka organizovanog prema ID-u uzorka, metodi ili rasponu datuma. Sačuvajte podatke kao .pdf ili .csv za maksimalan integritet ili fleksibilnost podataka – sve bez upotrebe specijalizovanog softvera.

 

Navigacija u meniju koja ima smisla

Brzo se krećete između ekrana pomoću prilagođenih tastera i pristupite svojim omiljenim metodama direktno sa početnog ekrana pomoću naše funkcije „omiljene metode“.

 

Sortirajte i delite svoje podatke

Sačuvajte podatke kao .pdf ili .csv za maksimalan integritet ili fleksibilnost podataka. Imajte slobodu da izaberete format datoteke koji vam najviše odgovara.

 

 

 

Sve vaše važne informacije su lako vidljive

Sa ekranom od 6 inča, ekran je veliki i lak za čitanje. Visok kontrast čini da se svaki lik na ekranu ističe čak i tokom spoljašnje upotrebe. Širok ugao gledanja omogućava da se merenja vide izdaleka, tako da tokom rada oko laboratorije nije potrebno da lebdite iznad merača da biste videli merenja.

 

Nulti otpor sa kapacitivnom dodirnom tablom

Dugmad menija su deo ekrana. Napravljen da bude potpuno zatvoren i lak za čišćenje, merač prepoznaje ključne dodire čak i kroz rukavice.

 

 

 

 

Specifikacija

   

Šifra

HI801-01

Opseg talasne dužine

340 do 900 nm

Rezolucija talasne dužine

1 nm

Tačnost talasne dužine

±1.5 nm

Režimi merenja

Transmitanca (% T), apsorbanca (abs), koncentracija sa izborom jedinica (ppm, mg/L, ppt, ºf, ºe, ppb, meq/L, μg/L, PCU, Pfund, pH, dKH, ºdH, meq/kg ili bez merne jedinice)

Izbor talasne dužine

automatski, na osnovu izabranog metoda (može se uređivati samo za korisničke metode)

Izvor svetlosti

volframova halogena lampa

Optički sistem

detektori uzorka podeljenog snopa i referentne svetlosti

Kalibracija talasne dužine

interni, automatski pri uključivanju, vizuelna povratna informacija

Zalutala svetlost

<0.1 % T na 340 nm sa NaNO2

Spektralni propusni opseg

5 nm (puna širina na pola maksimuma)

Kivete za uzorke

16 mm okrugla, 22 mm rokrugla, 13 mm viala, 10 mm četvrtasta, 50 mm pravougaona (sa automatskom detekcijom)

Programi (Fabrički/Korisnički)

do 150 fabričkih (85 unapred napunjenih); do 100 razvijeno od strane korisnika

Snimanje Memorija

up to 9999 measured values

Mogućnost izvoza

.csv format datoteke, .pdf format datoteke

Povezivanje

(1) USB - A (host za masovno skladištenje); (1) USB - B (uređaj za masovno skladištenje)

Tip baterije / vek trajanja

3000 merenja ili 8 sati

Napajanje

15 VDC adapter za napajanje; 10,8 VDC Li-jon punjiva baterija

Sredina

0 do 50 °C (32 do 122 °F); 0 do 95% RH

Dimenzije

155 x 205 x 322 mm (6.1 x 8.0 x 12.6")

Težina

3 kg (6.6 lbs)

Informacije za naručivanje

HI801 se isporučuje sa kivetom za uzorke od 22 mm i poklopcem (4), 10 mm kvadratnim, 13 mm okruglim i 16 mm okruglim adapterom za kivete, krpom za brisanje kiveta, makazama, USB kablom, litijum-jonskom baterijom za punjenje, 115VAC na 15VDC adapterom za napajanje, USB adapterom pogon, uputstvo za upotrebu i sertifikat o kvalitetu instrumenta.

Garancija

2 godine

Napomena

* Reagensi nisu uključeni.

 

 

* Kompletni popis parametara koji se mogu mjeriti pomoću HI801 preuzmite ovde.

 

 

 

 

Sve cene su bez PDV-a i bez troškova isporuke, osim ako nije drugačije navedeno. Hanna Instruments d.o.o. — Milana Kašanina 2 — 11000 Beograd (Srbija ) — ID PDV-a 108788882 © 2022 Sva prava zadržana