SKU
HI739

Ručni kolorimetar za određivanje fluorida Checker® (Visoki opseg) HC - HI739

Na lageru

This product is dangerous. Please request a quotation for this product.

Hanna Checker® premošćava jaz nastao između jednostavnih hemijskih testova i profesionalne instrumentalizacije. Kompleti hemijskih testova imaju ograničenu tačnost i rezoluciju s obzirom da se oslanjaju subjektivnu procenu korisnika. Profesionalna instrumentacija uključuje izvor svetlosti, poput LED ili Volframove lampe sa filterom i detektorom svetlosti za precizno određivanje koncentracije jona. Profesionalna instrumentalizacija nudi veću rezoluciju i tačnost, ali može koštati veoma mnogo. Džepni kolorimetar za određivanje fluorida u visokom opsegu - Checker® koristi LED detektor fiksne talasne dužine i silikonsku foto-ćeliju da obezbedi tačnost profesionalne instrumentalizacije po pristupačnoj ceni.

The HI739 Checker® HC (ručni kolorimetar) pruža jednostavan, tačan i isplativ način za određivanje fluorida. Fluoridi su jedna od retkih hemikalija za koju se pokazalo da uzrokuje značajne efekte kod ljudi putem vode za piće. Flor ima blagotvorno dejstvo na zube u malim koncentracijama u vodi za piće, ali prekomerna izloženost floru u vodi za piće ili u kombinaciji sa izlaganjem fluorida iz drugih izvora može izazvati brojne štetne efekte. Fluorisanje vode je kontrolisano dodavanje fluorida u javno snabdevanje vodom radi smanjenja karijesa zuba. Fluoridisana voda deluje na površinu zuba: u ustima stvara nizak nivo fluora u nepcima, što smanjuje brzinu kojom se zubna gleđ demineralizuje i povećava brzinu kojom se remineralizuje u ranim fazama karijesa. Stručni komitet Svetske zdravstvene organizacije 1994. godine predložio je nivo fluora od 0,5 do 1,0 mg / L, zavisno od klime. Voda u bocama obično ima nepoznate nivoe fluora, a neki filteri za kućnu vodu uklanjaju deo ili čak čitav fluor. Dizajniran kao tačnija alternativa hemijskim test setovima, HI739 pruža brze i tačne rezultate u četiri jednostavna koraka.

 

* Za nuliranje, promešajte 2 ml Reagensa A i 8 ml Reagensa B; nežno promućkajte 5 puta, i sačekajte 1 minut pre nego što je postavite u instrument i pritisnete taster.

 

Specifikacije

 

Fluoridi Opseg

0,0 do 20,0 ppm

Rezolucija

0.1 ppm

Točnost

±0.5 ppm ± 5% od očitavanja

Metoda

Adaptacija Standardnih metoda za ispitivanje vode i otpadnih voda, 18. izdanje, SPADNS metoda.

Tip baterije

1.5V AAA / 10,000 h kontinuirane upotrebe

Okruženje

0 do 50°C (32 do 122°F); RH max 95%

Auto-off

nakon 10 minuta ne upotrebe

Izvor svetlosti

LED @ 575 nm

Detektor svetlosti

Silikonska fotoćelija

Dimenzije

86.0 x 61.0 x 37.5 mm (3.4 x 2.4 x 1.5”)

Težina

64 g (2.3 oz)

Informacije o isporuci

HI739 Checker® se isporučuje sa (2) kivetama za uzorke sa poklopcima, starter kompletom za 15 testova (1 boca fluoridnog HR reagensa A, 1 bočica fluoridnog HR reagensa B), (2) špricom od 1 ml , pipetom , baterijom i uputsvima za upotrebu.

 

Sve cene su bez PDV-a i bez troškova isporuke, osim ako nije drugačije navedeno. Hanna Instruments d.o.o. — Milana Kašanina 2 — 11000 Beograd (Srbija ) — ID PDV-a 108788882 © 2022 Sva prava zadržana