SKU
HI1332B

Punjiva PEI pH elektroda sa BNC priključkom - HI1332B

14.760,00 RSD
Na lageru
HI1332B je plastična PEI, pH elektroda sa dvostrukim spojem i BNC priključkom. Ova elektroda ima jedan keramički spoj u spoljnoj referentnoj ćeliji, a deo za osetljivost pH napravljen je od stakla opšte namene, zaštićen produžetkom izdržljivog PEI tela. Ovakvo razmatranje dizajna idealno je za hemikalije, kontrolu kvaliteta, primenu na terenu i opšte namene.
  • Izdržljivo PEI telo
  • Dizajn duplog spoja
  • Punjiva elektroda

PEI pH elektroda

HANNA instruments nudi veliki broj različitih pH elektroda dizajniranih za najrazličitije namene. Tip stakla koji se koristi za očitavanje pH, oblik senzornog dela, materijal izrade, vrsta i materiajal referentnog spoja kao i korišćeni elektrolit samo su neka od naprednih konstruktivnih rešenja. HI1332B koristi staklo opšte namene (GP), sfernu sijalicu, telo od polieterimida (PEI), jednostruki keramički frit i dvostruki spoj.

Staklo opšte namene

Merenje pH na veoma visokim temperaturama štetno je za osetljivu staklenu sijalicu i skratiće joj vek trajanja. pH elektroda sa staklom opšte namene (GP) imaće otpor od 100 megaoma na 25 ° C, dok će otpor LT stakla biti oko 50 megaoma na 25 ° C. Kako se temperatura stakla smanjuje u uzorku, otpornost stakla će se približiti onom GP stakla. Ako koristite staklo opšte namene, otpor bi se povećao iznad optimalnog raspona, što bi rezultiralo povećanom impedancom i na kraju uticalo na merenje. HI1332B je pogodan za upotrebu sa uzorcima koji mere od 0 do 70 ° C.

Sferični oblik senzornog dela elektrode

Sferični oblik se koristi za opšte primene. Drugi oblici kao što je konusni služe za penetraciju uzorka, odnosno ravni za površinska merenja.

PEI pH elektroda

Telo PEI pH elektrode HI1332b je sastavljeno od smole polieterimida (PEI). PEI telo je pogodno za širok spektar primena i ističe se u terenskim merenjima zbog svoje izdržljivosti. Zaštita oko vrha sfernog stakla smanjuje mogućnost loma Plastika od PEI smole je visokog kvaliteta i otporna na brojne agresivne hemikalije.

Dupli referentni spoj

Elektroda sa dvostrukim spajanjem ima unutrašnji odeljak oko referentne žice. Joni srebra prisutni su u elektrolitu unutrašnjeg odeljka, u kome se nalazi Ag / AgCl referentna žica; elektrolit izvan ovog odeljka je bez srebra. Dizajn dvostrukog spoja znači da se uzorak ne kontaminira srebrom. Ovaj dizajn omogućava merenje u primenama gde su joni srebra u uzorku nepoželjni.

BNC priključak

HI1332B koristi BNC priključak. Ova vrsta priključka omogućava montiranje na svaki uređaj sa ženskim BNC ulazom za elektrodu. Neki od ostalih vrsta priključaka su: DIN, priključak na zavrtanje, T-tip i 3.5mm. Ove vrste konektora obično su vlasničke za određenu vrstu merača i nisu međusobno zamenljive.
 
 
electrode-fill-solutions-comparison
 
Konvencionalne elektrode su obično sa jednim spojem. Kao što je prikazano na gornjoj slici, ove elektrode imaju samo jedan spoj između unutrašnje referentne žice i spoljnog rastvora. Pod nepovoljnim uslovima, poput visokog pritiska, visoke temperature, visoko kiselih ili alkalnih rastvora, pozitivni protok elektrolita kroz spoj često se preokreće što rezultira ulaskom rastvora uzorka u referentni odeljak. Ako ovo ostane bez kontrole, referentna elektroda može postati kontaminirana, što dovodi do potpunog otkaza elektrode. Drugi potencijalni problem sa ovakvim elektrodama je začepljenje spoja usled taloženja srebrno-hlorida (AgCl). Srebro se lako taloži u uzorcima koji sadrže Tris pufer ili teške metale. Kada rastvor elektrolita stupi u kontakt sa uzorkom, neki deo AgCl će se istaložiti na spoljnoj strani spoja. To prouzrokuje drift u očitavanjima. Hannin sistem dvostrukih spajanja, kao što mu ime kaže, ima dva spoja, od kojih je samo jedan u kontaktu sa uzorkom, kao što je prikazano na slici. Pod nepovoljnim uslovima, evidentna je ista tendencija unosa uzorka. Međutim, kako se sistem referentnih elektroda fizički odvaja od intermedijarnog područja elektrolita, kontaminacija elektrode je minimizirana. Verovatnoća začepljenja spoja takođe se smanjuje sa ovakvim dizajnom elektrode, jer spoljna referentna ćelija koristi rastvor za punjenje koji je "bez srebra". Pošto nema srebra, nema taloga koji može da se formira i začepio spoj.
 

Specifikacije

Ime Detalji
SKU HI1332B
Opis pH elektroda
Referentni spoj dupli, Ag/AgCl
Spoj/protok keramički, jednostruki / 15-20 µL/h
Elektrolit KCl 3.5M
Maksimalni pritisak 0.1 bar
Opseg pH: 0 do 13
Preporučena radna temperatura 0 do 70°C (32 do 158°F) - GP
Vrsta/Oblik sferni (dia: 7.5 mm)
Temperaturni senzor ne
Pojačivač ne
Materijal PEI
Kabl koaksijalni; 1 m (3.3’)
Preporučena upotreba hemikalije, terenska primena, kontrola kvaliteta, akvarijumi
Priključak BNC
Sve cene su bez PDV-a i bez troškova isporuke, osim ako nije drugačije navedeno. Hanna Instruments d.o.o. — Milana Kašanina 2 — 11000 Beograd (Srbija ) — ID PDV-a 108788882 © 2022 Sva prava zadržana