SKU
HI9146-04

Prenosni merač rastvorenog kiseonika - dužina kabla 4m

79.704,00 din.
Na lageru

HI9146 je robustan, prenosivi merač rastvorenog kiseonika (DO) dizajniran da obezbedi laboratorijsku preciznost i tačnost u teškim životnim i industrijskim uslovima. Razvijen za merenje rastvorenog kiseonika u vodi, otpadnim vodama i ispitivanje životne sredine, ovaj merač takođe može da kompenzuje nadmorsku visinu i salinitet.

 

  • Robusno vodootporno kućište čini ga idealnim za upotrebu na terenu
  • Podesite i kalibrišite svoj merač za kratko vreme uz kalibraciju u jednoj tački.
  • Savršeno za praćenje vode i otpadnih voda, zaštitu životne sredine i aplikacije u akvakulturi.

Rastvoreni kiseonik je uobičajeno meren parametar u akvakulturi, tretmanu otpadnih voda, studijama životne sredine i analizi vina. HI9146 je robustan, prenosivi merač rastvorenog kiseonika (DO) dizajniran da obezbedi merenja visoke preciznosti bilo na terenu ili u laboratoriji. Merač ima automatsku kalibraciju koja se vrši na jednoj ili dve tačke u zasićenom vazduhu i/ili rastvoru kiseonika bez kiseonika. Sva očitavanja se automatski kompenzuju za temperaturne varijacije i mogu se zamrznuti na displeju nakon stabilnosti pomoću funkcije auto-end. Salinitet i kompenzacija nadmorske visine mogu se podesiti korisniku na osnovu postojećih uslova okoline. HI9146 poseduje sistem za prevenciju grešaka u bateriji (BEPS) koji detektuje kada baterije postanu preslabe da bi se obezbedila pouzdana merenja. Prenosivi DO merač HI9146 se isporučuje kompletan i spreman za upotrebu.

 

Karakteristike

 

Polarografski merni sistem – Merač kiseonika i sonda koriste tehnologiju polarografskog senzora zasnovanu na Ross i Clark polarografskoj metodi merenja. Sonda se sastoji od platinaste katode i srebrne anode u rastvoru elektrolita koja se drži na površini elektroda zahvaljujući limernoj membrani. Spoljašnji napon primenjen na sistem uspostavlja struju proporcionalnu koncentraciji rastvorenog kiseonika.

Zamenljive membranske kapice – Prethodno zategnute tanke politetrafluoroetilenske (PTFE) membrane koriste dizajn poklopca sa navojem koji se može brzo promeniti jednostavnim punjenjem rastvorom za punjenje elektrolita HI7041 i pričvrstiti DO sondu.

Automatska kalibracija – Kalibracija se može izvršiti u jednoj ili dve tačke do 100% i/ili 0% zasićenja. Zasićenje od 100% se vrši u vazduhu, dok se 0% zasićenje vrši sa HI7040 dvokomponentnim rastvorom kiseonika bez kiseonika.

Dobra laboratorijska praksa (GLP) – Funkcija dobre laboratorijske prakse omogućava korisniku da se seti informacija o kalibraciji uključujući datum, vreme i tačke kalibracije.

Automatska kompenzacija temperature – Sva očitavanja se automatski kompenzuju za temperaturne varijacije sa visokom preciznošću, ugrađenim linearizovanim temperaturnim senzorom termistora iza poklopca od nerđajućeg čelika.

Kompenzacija nadmorske visine - HI9146 omogućava kompenzaciju nadmorske visine do 4000 metara sa rezolucijom od 100 metara.

Kompenzacija saliniteta - Kompenzacija slanosti je podesiva od 0 do 80 g/L (ppt) sa rezolucijom od 1 g/L za merenje DO u bočastoj i morskoj vodi.

Automatska krajnja tačka – HI9146 ima automatski režim krajnje tačke u kojem, kada se izabere, očitavanje će se zamrznuti na ekranu kada se dobije stabilno merenje. Funkcija automatskog završetka omogućava konzistentnost među različitim korisnicima osiguravajući da je stabilnost postignuta pre snimanja merenja.

LCD sa pozadinskim osvetljenjem - Merač rastvorenog kiseonika HI9146 ima displej sa pozadinskim osvetljenjem za lako gledanje očitavanja u uslovima lošeg osvetljenja.

Sistem za prevenciju grešaka u bateriji (BEPS) – Sistem za prevenciju grešaka u bateriji otkriva kada baterije postanu preslabe da bi obezbedio pouzdana merenja. Funkcija pozadinskog osvetljenja se automatski isključuje kada su baterije prazne i prikazuje se jasna indikacija koja upozorava korisnika na ovo stanje.

 

Sve cene su bez PDV-a i bez troškova isporuke, osim ako nije drugačije navedeno. Hanna Instruments d.o.o. — Milana Kašanina 2 — 11000 Beograd (Srbija ) — ID PDV-a 108788882 © 2022 Sva prava zadržana