SKU
HI97706

Prenosivi fotometar za fosfor sa CAL proverom

42.189,00 RSD
Na lageru

HI97706 je napredni prenosivi fotometar za merenje fosfora u vodi. Ovaj merač nudi vrhunski optički sistem koji koristi referentni detektor i uskopojasne interferentne filtere za izuzetno brza i ponovljiva merenja

 

 • Nema vremena zagrevanja pre merenja
 • Tutorial režim za uputstva korak po korak
 • CAL Proverite da biste proverili performanse merača

Fosfor je esencijalni element za rast biljaka i životinja koji se obično nalazi u prirodnim vodenim sistemima, kao što su jezera, okeani i zemljište. Međutim, velike koncentracije fosfora izazivaju prekomerni rast mikroorganizama i algi i korozivne su za cevi u visokim koncentracijama.

HI97706 koristi adaptaciju Standardne metode za ispitivanje vode i otpadnih voda, 23. izdanje, metode aminokiselina za merenje koncentracije fosfora do 15,0 mg/L (ppm). Kada se reagens doda uzorcima koji sadrže fosfor, uzorak dobija plavu nijansu; što je veća koncentracija fosfora, to je dublja boja. Povezana promena se kolorimetrijski analizira u skladu sa Beer-Lambertovim zakonom koji kaže da svetlost apsorbuje komplementarna boja, a emitovano zračenje zavisi od koncentracije. Za određivanje fosfora, filter interferencije uskog pojasa na 525 nm dozvoljava samo zeleno svetlo da se emituje i prođe kroz kivetu za uzorke. Kako se povećava promena boje reagovanog uzorka, tako se povećava i apsorpcija specifične talasne dužine svetlosti, a smanjuje se propustljivost.

 

 

 

 

 • LED koja generiše veoma malo toplote.

  • 8 nm uskopojasni filter interferencije koji je tačan do +/- 1 nm.
  • Referentni detektor koji modulira napon na LED za konzistentan izlaz svetlosti.
  • Konkavno sočivo za fokusiranje koje smanjuje greške usled nesavršenosti u kiveti. 

 

 

Funkcije na ekranu

Provera kalibracije

Napredne funkcije uključujući CAL-Check da biste proverili performanse i, ako je potrebno, ponovo kalibrisati

 

Više hemijskih oblika

Rezultati se mogu prikazati u više hemijskih oblika.

 

Opcije podešavanja

Opcije podešavanja za personalizaciju merača uključuju format datuma i vremena, jezik i omogućavanje režima uputstva.

 

Režim uputstva

Režim  za uputstva korak po korak koja će uputiti korisnika prvi put kako da pravilno izvrši merenje.

 

Tajmer reakcije

Ugrađeni tajmer za reakciju koji obezbeđuje doslednost među više korisnika.

 

HI97706 KARAKTERISTIKE/PREDNOSTI:

 
Stabilan izvor svetlosti:
 • Unutrašnji referentni sistem fotometra HI97706 kompenzuje bilo kakve pomake usled fluktuacija snage ili promene temperature okoline. Sa stabilnim izvorom svetlosti očitavanja su brza i stabilna između vašeg praznog (nulte) merenja i merenja uzorka.

Visoko efikasan izvor svetlosti:

 • LED izvori svetlosti nude superiorne performanse u poređenju sa volframovim lampama. LED diode imaju mnogo veću svetlosnu efikasnost, obezbeđujući više svetlosti dok troše manje energije. Oni takođe proizvode malo toplote, što bi inače moglo da utiče na stabilnost elektronike.

 

Visokokvalitetni filteri:

 • Poboljšani optički filteri obezbeđuju veću tačnost talasne dužine i omogućavaju prijem svetlijeg i jačeg signala. Krajnji rezultat je veća stabilnost merenja i manja greška talasne dužine.

 

Veći prinos svetlosti:

 • Fokusirajuća sočiva prikupljaju svu svetlost koja izlazi iz kivete, eliminišući greške usled nesavršenosti i ogrebotina koje mogu biti prisutne na staklu. Upotreba konveksnog sočiva smanjuje potrebu za indeksirajućim kivetama.

Funkcionalnost CAL provere:

 • Hannina ekskluzivna funkcija CAL Check omogućava verifikaciju performansi i kalibraciju merača korišćenjem NIST standarda koji se mogu pratiti. Naše standardne bočice CAL Check su razvijene da simuliraju specifičnu vrednost apsorpcije na svakoj talasnoj dužini kako bi se proverila tačnost narednih očitavanja.

 

Velika veličina kivete:

 • Ćelija za uzorke HI97706 odgovara okrugloj staklenoj kiveti sa dužinom putanje od 25 mm. Relativno duga dužina putanje kivete za uzorke omogućava svetlosti da prođe kroz veći deo rastvora uzorka, obezbeđujući precizna merenja čak i u uzorcima niske apsorpcije.

Intuitivni matrični ekran:

 • HI97706 je dizajniran sa pozadinskim osvetljenjem, grafičkim LCD-om. Sa virtuelnim tasterima, indikatorom statusa baterije i porukama o grešci. Korisnici će pronaći interfejs merača intuitivan i lak za čitanje. Namenski taster za pomoć pruža informacije koje se odnose na trenutni rad merača i može se koristiti u bilo kojoj fazi u procesu podešavanja ili merenja za prikaz kontekstualne pomoći.

Zaštita od automatskog isključivanja:

 • Merač koristi tri uobičajene AA baterije koje omogućavaju oko 800 merenja. Funkcija automatskog isključivanja automatski isključuje merač nakon 15 minuta neaktivnosti kako bi se sačuvala baterija.

 

Specifikacija

Šifra

HI97706

Naziv proizvoda

Prenosni fotometar za fosfor sa Cal check funkcijom– HI97706

Zahtev za ponudom

Da

Fosfor Opseg

0.0 do 15.0 mg/L (as P)

Fosfor Rezolucija

0.1 mg/L

FOsfor Tačnost

±0.3 mg/L ±4% od čitanja na 25 °C

Fosfor MEtoda

adaptacija Standardnih metoda za ispitivanje voda i otpadnih voda, 18. izdanje, Metoda aminokiselina

Izvor svetlosti fotometar/kolorimetar

LED sa propusnim filterom od 525 nm

Fotometar/kolorimetar detektor svetlosti

silikonska fotoćelija

Bandpass Filter Bandwidth

8 nm

Bandpass Filter talasna dužina

±1.0 nm

Tip Kivete

okrugla 24.6 mm prečnik (22 mm unutra)

Dobra laboratorijska praksa

Da

Prikaz

128 x 64 pixel B/W LCD sa pozadinskim osvetljenjem

Memorija zapisa

50 čitanja

Tip/Vek baterije

1,5 V AA alkalna (3 kom.) / > 800 merenja (bez pozadinskog osvetljenja)

Automatsko isključivanje

nakon 15 minuta neaktivnosti (30 minuta pre merenja READ)

Sredina

0 do 50°C (32 do 122°F); 0 do 100% RH (IP67)

Težina

380 g (13.4 oz.)

Dimenzija

142.5 x 102.5 x 50.5 mm (5.6 x 4.0 x 2.0")

Informacije za naručivanje

HI97706C se isporučuje sa standardima CAL Check, kivetama (2), poklopcima (2), plastičnim umetcima za kivete, (2), makazama, krpom za čišćenje kivete, 1,5 V AA baterijama (3), uputstvom za upotrebu i sertifikatom o kvalitetu instrumenta upakovanim u robusna, termoformirana torbica za nošenje.

Sve cene su bez PDV-a i bez troškova isporuke, osim ako nije drugačije navedeno. Hanna Instruments d.o.o. — Milana Kašanina 2 — 11000 Beograd (Srbija ) — ID PDV-a 108788882 © 2022 Sva prava zadržana