SKU
HI7024

Pool Line Merač Bakra visoki domet HC - HI7024

8.241,00 RSD
Na lageru
HI7024 Pool Line High Range Copper Checker® HC (ručni kolorimetar) premošćava jaz između jednostavnih hemijskih ispitnih kompleta i profesionalnih instrumenata. Kompleti hemijskih testova imaju ograničenu tačnost i rezoluciju s obzirom da se oslanjaju na subjektivnu procenu korisnika. Profesionalna instrumentacija uključuje izvor svetlosti kao što je LED ili volframova svetiljka sa filterom i senzorom svetlosti za precizno određivanje apsorbancije i koncentracije jona. Profesionalna instrumentalizacija nudi veću rezoluciju i tačnost, ali može koštati veoma mnogo. Pool Line Copper Checker HC koristi LED sa fiksnom talasnom dužinom i silikonski detektor fotografije kako bi pružio tačnost profesionalnih instrumenata po pristupačnoj ceni hemijskog kompleta za ispitivanje.
  • Precizna merenja bez nagađanja boje
  • Laboratorijska merenja uz delić troškova
  • Jednostavno, intuitivno rukovanje

U određenim regijama bakar se prirodno može naći u podzemnim vodama. Bakar se takođe može naći u malim količinama u vodi za piće koju dostavlja opština. Ostali izvori bakra uključuju koroziju iz cevovoda i izmenjivača topline. Bakar obično ne zabrinjava, ali kod bazena se nivo može stvoriti kako voda isparava i zamenjuje. Visok nivo bakra nepoželjan je u bazenima, hidromasažnim kadama i banjama, jer kupaće kostime, kosu i ostale površine može obojiti u zeleno. Takođe može uzrokovati nepoželjnu boju vode kada je prisutan visok nivo hlora.

Ručni kolorimetar HI7024 Check Line Pool Checker namenjen je merenju bakra u bazenima, vrućim kadama i banjama. Oblikovani stil Checker-a savršeno se uklapa u dlan i džep, a veliki LCD ekran lako se čita. Auto-off funkcija produžava životni vek baterije gaseći je automatski kada se kolorimetar ne upotrebljava.

Za obavljanje merenja pomoću instrumenta u uzorak se stavi uzorak vode i merač se poništi. Zatim se dodaje reagens koji će reagovati sa bakrom u uzorku vode. Na kraju, stavite bočicu u Checker, pritisnite dugme i pročitajte rezultate. Jednostavno, zar ne?

Specifikacije

 
Opseg Bakra 0.00 do 5.00 ppm (kao Cu2 )
Rezolucija bakra 0.01 ppm
Preciznost bakra ±0.05 ppm ± 5% očitanja
Metoda Bakra Prilagošavanje metode odobrene EPA-om. Reakcija kopra i bicinhoninat reagensa boji uzorak u ružičasto.
Fotometar/Kolorimetar izvor svetla LED @ 575 nm
Fotometar/kolorimetar detektor svetlosti silikonska fotoćelija
Tip baterije/Životni vek 1.5V AAA
Automasko isključivanje 10 minuta nakon ne-upotrebe
Okruženje 0 do 50°C (32 do 122°F); RH max 95% ne-kondenzujući
Težina 64 g (2.3 oz.)
Dimenzije 86.0 mm x 61.0 mm x 37.5mm (3.2 x 2.4 x 1.5”)
Informacije o porudžbini HI7024 Pool Line Copper Checker HC isporučuje se sa kivetom i poklopcem za uzorke (po 2 komada), bakrenim startnim kompletom reagensa velikog dometa (6 ispitivanja), 1,5 V AAA baterijom (1 kom.) I priručnikom s uputstvom upakovanim u plastičnu futrolu .
Sve cene su bez PDV-a i bez troškova isporuke, osim ako nije drugačije navedeno. Hanna Instruments d.o.o. — Milana Kašanina 2 — 11000 Beograd (Srbija ) — ID PDV-a 108788882 © 2022 Sva prava zadržana