SKU
BL121-10

pH/ORP/Temperaturni kontroler za bazene sa analognim izlazom BL121-10

Na lageru

This product is dangerous. Please request a quotation for this product.

Pouzdanost i kontrola

BL121, kontroler za bazene je kompletan sistem dizajniran za održavanje kvaliteta vode i za dezinfekciju bazena i SPA centara. BL 121 je dostupan u 2 konfiguracije Osnovna verzija je in-line model koji omogućava direktno postavljanje sonde i hemijskih injektora u postojeće cevovode. Druga verzija je verzija na ploči sa bypass protočnom ćelijom. Bypass ćelija omogućava kalibraciju i održavanje sonde bez isključivanja pumpe za recirkulaciju. Dodatne karakteristike BL121 uključuju LED indikatore za doziranje, status merača, prikaz grafikona u realnom vremenu, programibilne alarme i zaštitu lozinkom.

Pregled kontrolera

 

 

Više konfiguracija

BL je dostupan u dve konfiguracije: linijski model koji omogućava direktno postavljanje sonde i hemijskih injektora u postojeće cevovode (BL121-10) ili sistem montiran na panel sa bypass ćelijom protoka (BL121-20) . Bypass protočna ćelija omogućava kalibraciju i održavanje sonde bez potrebe za zaustavljanjem recirkulacione pumpe.

 

 

Digitalna Kombinovana Sonda

HI1036-1802 je digitalna sonda koja meri pH, ORP i temperaturu. Ova sonda takođe ima odgovarajući pin (matching pin) Pin se smatra vezom „uzemljenja“ i koristi se za sprečavanje efekta uzemljenja zbog prouzrokovanja pogrešnim očitanjem i oštećenjem sistema.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doziranje & Kontrola

 

Peristaltički dozirni sistem

BL121 je opremljen sa dve peristaltičke pumpe za doziranje sa zamenljivim cevima otpornim na hemikalije. Kada koristite membransku pumpu, hlor koji nastaje izbacivanjem gasa može se sakupljati u glavi pumpe, što rezultira lošijim stanjem pumpe; Hlor nije problem za peristaltičke pumpe koje koriste valjke i cevi.

Proporcionalna Kontrola Pumpe

BL121 poseduje proporcionalne dozirne pumpe. Na osnovu osetljivosti procesa na dodavanje hemikalija, ti kontroleri omogućavaju korisniku da podesi proporcionalni opseg. Ovo podešavanje određuje količinu vremena koje pumpe doziraju kao procenat odstupanja od postavljene vrednosti, što omogućava vrlo finu kontrolu u održavanju željene zadate vrednosti.

Podesivi protok

Protok se može podesiti između 0.5 i 3.5L/h. Većim vodenim telima potrebno je doziranje više hemikalija nego manjim jer je potrebno više hemikalija da bi se realizovala promena u očitavanjima. Podesivi protok, poput proporcionalnog, omogućava bolju kontrolu u održavanju željene zadate vrednosti.

ORP kontrola doziranja

Kod dezinfekcije hlorom postoji obrnuta veza između pH i ORP. Kako pH nivo raste tako se ORP smanjuje. BL121 koristi opfciju "pristanka za doziranje" koja neće dozirati hlor dok se prvo ne popravi pH vrednost jer je moguće da ima nisku ORP vrednost iako ima dovoljno hlora. Funkcija saglasnosti za doziranje sprečava rasipanje hemikalija i izbegava veću koncentraciju hlora od potrebne.

 

Priključci & Display

 

 

Kontrola Cirkulacione Pumpe

Inline prekidač protoka ili mehanički relej spojen na izvor napajanja recirkulacione pumpe može biti povezan na ulazu za zadržavanje BL121. Bez protoka ili kada se recirkulacijsku pumpa ne napaja, ova opcija isključuje dozirnu pumpu. Ovo će sprečiti doziranje hemikalija kada nema protoka vode.

Podesivi alarmni sistem

Hanna kontroleri omogućavaju korisnicima da omoguće ili onemoguće alarm za sve parametre. Kada je aktiviran alarm, zaustavlja se doziranje. Alarmni sistem takođe nudi zaštitu od predoziranja ako vrednost nije ispravljena u određenom vremenskom intervalu, a zatim merač prelazi u status alarma.

 

 

 

Višestruki displej

Svestrani ekran BL121 omogućava tri režima ekrana. LCD može da prikaže sva tri parametra odjednom, 3-sekundni ciklus pojedinačnih parametara ili ekran u realnom vremenu sa opcijama za izbor parametara, zumiranje i opoziv očitanih vrednosti.

LED indikatori u više boja

BL121 nudi više LED indikatora za status, servis i rad pumpe. STATUS LED menja boju na osnovu operativnog stanja; zelena boja - kada su podešavanja u dometu, žuta - kada je potrebna intervencija korisnika i crvena za probleme. The Service LED indicates any alarms and process errors experienced by the controller.

 

Komunikacija & Bezbednost ​

 

 

Auto učitavanje

Očitavanje svakog parametra automatski se beleži svakih 10 sekundi. Novi zapis se pokreće svaki put kada je instrument kalibrisan ili na početku novog dana. Podaci koji se evidentiraju uključuju vrednosti pH, ORP i temperature, podatke o poslednjoj kalibraciji, konfiguraciju podešavanja i sve podatke o događajima. Svaki dnevnik je sačuvan kao .csv datoteka.

Analogni izlaz

BL121 nudi tri 4-20 mA izlaza za pH, ORP i temperaturu. Svaki izlaz može biti onemogućen ili povezan sa spoljnim uređajem za snimanje i podesiv je tako da bude proporcionalan izmerenoj vrednosti. Radi veće fleksibilnosti i bolje rezolucije, analogni izlaz se može skalirati; korisnici mogu definisati bilo koje 2 tačke unutar raspona parametara koje odgovaraju rasponu analognog izlaza. Ovo podešavanje omogućava bolje razrešavanje u interesnom polju.

USB Priključivanje

Za pregled i skladištenje korisnici mogu lako da prenose podatke na računar preko USB porta

Zaštita lozinkom

Hannin BL121 kontroler sadrži rešenje za zaštitu lozinkom koje nudi ograničen pristup kalibraciji, podešavanju i pregledu prijavljenih podataka. Lozinka se može podesiti i omogućiti / onemogućiti za vreme opšteg podešavanja instrumenta.

 

Specifikacije

 

pH Raspon

0,00 do 14,00 pH

Rezolucija

0.01 pH

Točnost

±0.05 pH

Kalibracija

Umjeravanje pH pufera: automatsko, u dvije točke (4,01, 7,01, pH 10,01)Umjeravanje pH procesa: jedna točka, ručni unos

Temperaturna kompenzacija

automatska, -5,0 do 105,0ºC (23,0 do 221,0ºF) za pH

ORP Raspon

±2000 mV

Rezolucija

1 mV

Točnost

±5 mV

Kalibracija

ORP (mV) umjeravanje: jedna točka, ručni unos

Specifikacije temperature Raspon

-5,0 do 105,0ºC (23,0 do 221,0°F)

Rezolucija

0.1°C (0.1ºF)

Točnost

±1ºC (±1.8ºF)

pH Doziranje

proporcionalan s podesivom postavljenom točkom i proporcionalnim
opsegom kašnjenje za početak pri uključivanju i zaštitu od predoziranja

ORP doziranje

proporcionalan s podesivom postavljenom točkom i proporcionalnim opsegom kašnjenje za početak pri uključivanju i zaštitu od predoziranja
pH doziranje je međusobno zaključano

Sustav alarma

intuitivni sustav upozorenja temeljen na LED žaruljama mogućnosti filtriranja alarma upravljanje relejem alarma na temelju korisničkih postavki

Izlaz releja alarma

SPDT 5A/230 VAC aktivirano uvjetima alarma koji se bira pH/ORP/temperatura Analogni izlazi 4 do 20 mA, izvorni, prilagodljiv izlazna impedancija ≤ 500 Ohm točnost < 0,5 % FS galvanski izolirana do 50 V u odnosu na uzemljenje

Pomoćni izlaz

niska razina spremnika kiseline/lužine (kontakt otvoren)
niska razina spremnika klora (kontakt otvoren)
zadržite ulaz (kontakt otvoren)

Upravljanje pumpama

automatski i ručni način rada podesivi protok od 0,5 do 3,5 L/h

Značajka zapisivanja podataka

automatsko bilježenje pH, ORP i mjerenja temperature, GLP-a i događaja uključujući alarme, pogreške i nestanke struje kapacitet za 60 dana s intervalom uzorkovanja od 10 sekundi svi podaci u obliku .csv datoteke prenose se USB pogonom

Zaštita lozinkom

značajke podešavanja, kalibracije i opoziva zapisnika zaštićene su lozinkom

Sučelje za pohranu

USB GLPinformacije o kalibraciji, uključujući datum i vrijeme za pH i ORP senzore Ulaz digitalne sonde galvanski izolirani digitalni ulaz HI1036-1802 pH/ORP/temperatura/usklađeni pin u kombinaciji sonda s DIN vodootpornim priključkom

Napajanje

100 - 240 VAC

Okoliš

0 do 50 ºC (32-122 ºF); maks 95% RH ne kondenzirajuće

Dimenzije

245 x 188 x 55 mm (73 mm s pumpama); 9.6 x 7.4 x 2.2” (2.9” s pumpama)

Težina

1700 g (60 oz)

Informacije o naručivanju

BL121-10: kontroler za bazene i spa s HI1036-1802 kombiniranom digitalnom elektrodom pH/ORP/temperature, sa spojnicama i kemijskim mlaznicama

Sve cene su bez PDV-a i bez troškova isporuke, osim ako nije drugačije navedeno. Hanna Instruments d.o.o. — Milana Kašanina 2 — 11000 Beograd (Srbija ) — ID PDV-a 108788882 © 2022 Sva prava zadržana