SKU
HI98164

pH metar za jogurt - HI98164

87.330,00 RSD
Na lageru
HI98164 je robusni, vodootporni, prenosivi pH metar za jogurt koji određuje pH i temperaturu pomoću specijalizovane elektrode za jogurt FC2133 pH pH. Ovaj vodootporni merač poseduje IP67 standard zaštite. HI98164 se isporučuje sa svim potrebnim dodacima za obavljanje merenja pH / temperature upakovanih u izdržljiv termoformirani kofer koji merač, sonde i kalibracione pufere čvrsto postavlja na svoje mesto.
 • Brzi DIN priključak
 • USB priključak za transfer podataka
 • Nameski taster za pomoć (HELP)

Praćenje pH je presudno za proizvodnju konzistentnog, kvalitetnog jogurta. Jogurt nastaje fermentacijom mleka sa živim bakterijskim kulturama. Većina jogurta inokulirana je starter kulturom koja se sastoji od Lactobacillus bulgaricus i Streptococcus thermophilus. Jednom kada se doda živa bakteriološka kultura, mešavina mleka i bakterija se inkubira, omogućavajući fermentaciju laktoze u mlečnu kiselinu. pH smeše opada i postaje kiseliji zbog proizvodnje mlečne kiseline; upravo to smanjenje pH uzrokuje da se kazein protein u mleku zgrušava i istaloži, što rezultira teksturom sličnom jogurtu.

Proizvođači jogurta prekidaju inkubaciju nakon postizanja određenog nivoa pH. Većina proizvođača ima željenu tačku između pH 4,0 i 4,6 u kojoj se fermentacija zaustavlja brzim hlađenjem. Unutar ovog raspona pH postoji idealna količina mlečne kiseline koja je prisutna, dajući joj karakterističnu konzistentnost, pomažući u zgušnjavanju i deluje kao konzervans protiv neželjenih bakterija.

Verifikacijom da fermentacija nastavlja do unapred određene pH vrednosti, proizvođači jogurta mogu osigurati da njihovi proizvodi ostanu konzistentni u pogledu ukusa, arome i teksture. Odstupanje od unapred određenog pH može dovesti do smanjenog roka trajanja jogurta ili stvaranja proizvoda koji je suviše gorak ili neugodan. Sinereza ​​se takođe može dogoditi ako se fermentacija zaustavi prerano ili prekasno, što rezultira jogurtom koji je previše alkalan ili previše kiseo. Sinereza ​​je odvajanje tečnosti, u ovom slučaju surutke, od mlečnih čvrstih supstanci. Potrošači očekuju da jogurt ostane teksturano konzistentan, tako da je obezbeđivanje fermentacije zaustavljeno na odgovarajućem pH od vitalnog je značaja za percepciju potrošača.

Jogurt može pružiti brojne izazove osobi koja mora da izmeri pH. Jogurt je polučvrsta kaša koja ima veoma visok sadržaj čvrstih materija. Ovakva vrsta uzorka taloži se na osetljivoj površini staklene membrane i može izazvati začepljenje spoja. FC2133 koji se isporučuje sa HI98164 dizajnirana je posebno za merenje pH u jogurtu. Od konusnog oblika vrha za lak prodor do otvorenog spoja koji odoleva začepljenju; FC2133 je idealna pH elektroda opšte namene za proizvode od jogurta. FC2133 se na HI98164 brzo povezuje, vodootporan DIN konektor, omogućavajući siguran priključak bez navoja.

 

Stakleno telo elektrode

Stakleno telo FC2133 je hemijski otporno i brzo dostiže termičku ravnotežu, što omogućava brži i stabilniji odgovor tokom merenja pH u uzorcima koji nisu na sobnoj temperaturi.

Konusni stakleni vrh

Konusni oblik vrha omogućava prodiranje u čvrste, polučvrste supstance i emulzije za direktno merenje pH u uzorcima kao što je jogurt.

Otvoreni referentni spoj

Dizajn otvorenog spoja sastoji se od čvrstog gel-interfejsa (viskolena) između uzorka i unutrašnje Ag / AgCl reference. Ovaj interfejs ne samo da sprečava da srebro uđe u uzorak, već ga čini nepropusnim za začepljenje, što rezultira brzim odzivom i stabilnim očitavanjem.

Ugrađeni temperaturni senzor

Greške u kalibraciji i merenju uklanjaju se automatskim nadoknađivanjem temperature koje obezbeđuje integrisani temperaturni senzor.

Pored toga što se isporučuje sa jedinstvenom pH elektrodom napravljenom za jogurt, HI98164 poseduje i Hanninu jedinstvenu CAL Check ™ funkciju koja upozorava korisnika na potencijalne probleme tokom procesa kalibracije. Ovo je veoma važno, jer je verovatno da će sonda biti prekrivena čvrstim materijama koje se nalaze u prehrambenom proizvodu. Ove naslage će dovesti do problema sa pH merenjima. Upoređujući prethodne podatke o kalibraciji sa trenutnom kalibracijom, merač će obavestiti korisnika sa uputsvima za prikaz vremena kada je sondu potrebno očistiti, zameniti ili ako je pH pufer kontaminiran. Nakon kalibracije, celokupno stanje sonde se prikazuje na ekranu u procentima od 0 do 100% u koracima od 10%. Na stanje sonde utiču i karakteristike offseta i nagiba pH elektrode, a obe se mogu naći u GLP podacima.

Pritiskanjem "Autohold" virtualnog tastera, meač će se "zamrznuti" i automatski učitati stabilno merenje. Može se uključiti upozorenje „izvan opsega kalibracije“ koje će upozoriti korisnika kada očitavanje nije unutar ospega kalibrisanih vrednost.

Učitavanje na zahtev omogućava korisniku da sačuva do 200 uzoraka. Zabeleženi podaci, zajedno sa pripadajućim GLP (Dobra laboratorijska praksa) podacima, mogu se zatim opozvati ili preneti na PC sa mikro USB kablom HI920015 i softverom HI92000. GLP uključuje podatke o datumu, vremenu, kalibracionim puferima, offsetu, nagibu i može im se pristupiti direktno upotrebom nameskog GLP tastera.

Kontekstualna pomoć se prikazuje na ekranu, pritiskom na namesnski taster.

Grafički LCD ekran visokog kontrasta je lako videti napolju na jakom sunčevom svetlu kao i u slabo osvetljenim područjima korišćenjem pozadinskog osvetljenja. Kombinacija namenskih i virtuelnih tastera omogućava lako, intuitivno upravljanje meračem u izboru jezika.

Kompaktni i izdržljivi kofer HI720161 je termoformirana i prima sve potrebne komponente za merenje na terenu, uključujući merač i elektrodu, čaše, kalibracione rastvore i rastvor za čišćenje.

 

 

Ekran za podešavnje
Ekran za podešavanje sadrži mnoštvo konfigurabilnih opcija kao što su vreme, datum, temperaturne jedinice i jezik za pomoćne ekrane i vodiče.

 

 

Kalibracija
pH kalibracija pokazuje potpune CAL Check™ poruke Korisnici se vode kroz postupak kalibracije sa postupnim uputstvima na ekranu.

 

 

Dobra laboratorijska praksa GLP
Sveobuhvatnim podacima dobre laboratorijske prakse (GLP) može se pristupiti lako, pritiskom na taster GLP. Podaci o kalibraciji uključuju: datum, vreme,offset, nagib i pufere korišćene za poslednju kalibraciju.

Mogućnosti/Benefiti:

Ergonomski, robusni, vodootporni (IP67) dizajn

Dolazi sa FC2133 Foodcare pH/Temperaturnom elektrodom.

 • Konusni vrh elektrode omogućava laku penetraciju u polučvrste uzorke.
 • Dizajn otvorenog spoja elektrode onemogućava začepljenje.
 • Telo od stakla se lako čisti
 • Ugrađeni temperaturni senzor kompenzuje sva merenja.

Kalibracija u 5 tačaka sa 7 standardinh pufera i 5 korisnički definisanih.

CAL Check

 • Upozorava korisnika o eventualnim nedostacima koji se mogu javiti tokom kalibracija.
 • Prikazuje opšte stanje pH elektrode nakon kalibracije, bazirano na karakteristikama offseta i nagiba elektrode.

Učitavanja-na-zahtev

 • Čuvajte podatke merenja pritiskom na dugme

AutoHold

 • Zamrzava očitanje nakon stabilizacije

Opcije dobre laboratorijske prakse GLP

 • GLP podaci, uključujući datum, vreme, pH kalibracione pufere, offset i nagib
 • GLP se čuvaju radi sledljivosti

Kalibraciona pauza - upozorenje za korisnika u određenom intervalu kada je kalibracija istekla

Odabir više jezika

200 sati rada sa oznakom o preostalom kapacitetu bateriji koja se prikazuje na ekranu.

Proširene funkcionalnosti uređa sa specijalnim virtuelnim tasterima.

Kontekstualna pomoć pritiskom na taster

Grafički LCD sa pozadinskim osvetljenjem

Povezivanje

 • Povezivanje sa PC uz pomoć optički izolovanog USB kabla i HI92000 softwareaSpecifikacija

 

Ime specifikacije

Detalji

sku

HI98164

pH Opseg

-2.0 do 20.0 pH / -2.00 do 20.00 pH / -2.000 do 20.000 pH

pH Rezolucija

0.1 pH / 0.01 pH / 0.001 pH

pH Preciznost (@25°C/77°F)

±0.1 pH / ±0.01 pH / ±0.002 pH

pH Kalibracija

Kalibracija do pet tačaka, sedam standardnih pufera na raspolaganju (pH 1,68, 4,01, 6,86, 7,01, 9,18, 10,01, 12,45) i pet prilagođenih pufera

mV Opseg

±2000.0 mV

mV Rezolucija

0.1 mV

mV Preciznost

±0.2 mV

Temperaturni Opseg

-20.0 do 120.0 °C (-4.0 do 248.0 °F)

Temperature Resolution

0.1 °C (0.1 °F)

Temperaturna Preciznost (@25°C/77°F)

±0.4 °C (±0.8 °F) (isključujući grešku sonde)

Temperaturna kompenzacija

Automatsko

Funkcija dnevnika

Na zahtev, 200 uzoraka (100 pH i 100 mV)

Konekcija

Povezivanje sa računarom Opto-izolovani USB

GLP

Da

Napajanje

1.5V AA baterije (4 kom.)

Potrošnja struje

pribl. 200 sati neprekidne upotrebe bez pozadinskog osvetljenja (50 sati sa pozadinskim osvetljenjem)

Životna sredina

2 do 50 °C (32 do 122 °F) max. RH 100% IP67

Dimenzije

187 x 93 x 35.2 mm (7.3 x 3.6 x 1.4”)

Težina

402 g (14.2 oz)

Informacije o poručivanju

HI98164 se isporučuje sa FC2133 PVDF telo pH elektrodom, HI7004M pH 4,01 puferskim rastvorom (230 mL), HI7007M pH 7,01 puferskim rastvorom (230 mL), HI700643 elektrodom za čišćenje i dezinfekciju elektroda (rastvor za dezinfekciju2 plastike za 200 mL) ), 1,5 V AA baterije (4), softver za računar HI92000, mikro USB kabl HI920015, uputstvo za upotrebu sa brzim vodičem za početak, sertifikat o kvalitetu instrumenta i tvrda torbica za nošenje HI720161.

Garancija

2 godine

Preporučljiva sonda

FC2133 Foodcare PVDF telo, pH elektroda sa unutrašnjim senzorom temperature, DIN konektor za brzo povezivanje i 1 m (3,3’ kabl)

 

Sve cene su bez PDV-a i bez troškova isporuke, osim ako nije drugačije navedeno. Hanna Instruments d.o.o. — Milana Kašanina 2 — 11000 Beograd (Srbija ) — ID PDV-a 108788882 © 2022 Sva prava zadržana