SKU
FC240B

pH elektroda za hranu sa telom od nerđajućeg čelika malog prečnika i BNC konektorom

34.481,80 din.
Na lageru

FC240B je telo od nerđajućeg čelika, pH elektroda sa jednim spojem koja ima BNC konektor. Veoma mali prečnik FC240B od 5 mm (0,2") zaštićen je nelomljivim telom od nerđajućeg čelika AISI 316 koje je dugačko 150 mm (5,9"); idealan prečnik je za male posude i epruvete. FC240B takođe ima dizajn otvorenih spojeva sa viskolen gel elektrolitom, senzorsku sijalicu od stakla opšte namene i konusni oblik vrha. Ovo razmatranje dizajna je idealno za merenje pH vrednosti sira, mlečnih proizvoda i procesa kontrole kvaliteta. Preporučeni opseg radne temperature je od 0 do 50°C.

  • AISI 316 Telo od nerđajućeg čelika
  • Konusni stakleni vrh
  • Otvoreno napajanje

Hanna Instruments nudi širok izbor pH elektroda koje su dizajnirane za mnoge različite primene. Tip stakla koji se koristi za detekciju pH vrednosti, oblik sijalice, materijal tela, tip spoja, tip reference i korišćeni elektrolit su samo neka od razmatranja dizajna.

FC240B koristi staklo opšte namene (GP), konusnu sijalicu, telo od nerđajućeg čelika AISI 316 i otvoreni spoj sa viskolen gel elektrolitom.  

 

Staklo opšte upotreba formulacija

Staklo opšte namene (GP), kao što naziv implicira, je standardna staklena formulacija koja se koristi za opštu upotrebu. pH elektroda sa GP staklom imaće otpornost od 100 megaoma na 25°C i pogodna je za merenje pH vrednosti uzoraka koji su na temperaturi okoline. FC240B je pogodan za upotrebu sa uzorcima koji mere od 0 do 50°C.

 

Konusni stakleni vrh

Dizajn vrha konusnog oblika omogućava prodiranje u čvrste, polučvrste i emulzije za direktno merenje pH u prehrambenim proizvodima.

 

Telo od nerđajućeg čelika

Imajući veoma mali prečnik od samo 5 mm (0,2”), ova elektroda se može slučajno polomiti. Da bi je zaštitili od loma, Hanna Instruments je napravila ovu elektrodu sa nelomljivim telom od nerđajućeg čelika. Nerđajući čelik AISI 316 se lako čisti što ga čini idealnim za prehrambenu industriju.

 

Referentni otvoreni spoj

Suspendovane čvrste materije i proteini koji se nalaze u prehrambenim proizvodima će začepiti konvencionalni keramički referentni spoj. Ovo začepljenje će ometati merni krug između pokazne elektrode i unutrašnje reference, što rezultira sporijim vremenom odziva, nepravilnim očitanjima i čestom zamenom elektrode. Dizajn otvorenog spoja sastoji se od čvrstog interfejsa gela (viskolena) između uzorka i unutrašnje reference Ag/AgCl. Ovaj interfejs ne samo da sprečava srebro da uđe u uzorak, već ga čini i nepropusnim za začepljenje, što rezultira brzim odgovorom i stabilnim očitanjima.

 

BNC Konektor

FC240B koristi BNC konektor. Ovaj tip konektora je univerzalan po tome što se može koristiti na bilo kom pH metru koji ima ženski BNC ulaz sonde. Ostali tipovi konektora uključuju DIN, tip zavrtnja, T-tip i 3,5 mm da spomenemo samo neke. Ovi tipovi konektora imaju tendenciju da budu vlasnički za određeni tip merača i nisu zamenljivi.

 

Specifikacija

 

Šifra

FC240B

Naziv proizvoda

pH elektroda za hranu sa telom od nerđajućeg čelika malog prečnika i BNC konektorom - FC240B

Potreban zahtev

Da

Merenje

pH

Referentni tip ćelije

jedno, Ag/AgCl

Tip spoja/brzina protoka

otvoren

Tip elektrolita

viskolen

Materijal Tela

AISI 316

Tip / Oblik

konusni (3 x 5 mm)

Šifra

ne

Max. Pritisak

0.1 bar

Radni opseg temperature

0 do 50°C (32 do 122°F)

Dužina tela/Ukupna dužina

150 mm / 250 mm

Senzor temperature

ne

Spoljni prečnik

5 mm

Cabal

koaksioni; 1 m (3.3’)

Tip konektora

BNC

Pojačalo

ne

Preporučena upotreba

mlečni proizvodi, epruvete, bočice

Sve cene su bez PDV-a i bez troškova isporuke, osim ako nije drugačije navedeno. Hanna Instruments d.o.o. — Milana Kašanina 2 — 11000 Beograd (Srbija ) — ID PDV-a 108788882 © 2022 Sva prava zadržana