SKU
HI1292D

pH elektroda za direktno merenje u zemlji - HI1292D

23.739,00 RSD
Na lageru
HI1292D je staklena pH elektroda, koja je punjiva sa jednim spojem i DIN priključkom. Ova elektroda ima trostruki keramički spoj u spoljnoj referentnoj ćeliji, a konusni pH senzorski vrh je napravljen sa staklom niske temperature. Poseduje integrisano pojačalo i ugrađeni senzor temperature za automatsko očitavanje pH vrednosti. Dizajn za HI1292D idealan je za merenje pH u zemljištu i zemljišnim rastvorima. HI1292D pH elektroda je dizajnirana za upotrebu sa HI99121 prenosnim pH metrom.
  • Trostruki keramički spoj
  • Staklo formulacije niske temperature
  • Ugrađeni temperaturni senzor

HANNA instruments nudi veliki broj različitih pH elektroda dizajniranih za najrazličitije namene. Tip stakla koji se koristi za očitavanje pH, oblik senzornog dela, materijal izrade, vrsta i materiajal referentnog spoja kao i korišćeni elektrolit samo su neka od naprednih konstruktivnih rešenja.

HI1292D koristi staklo niske temperature (LT), konusni senzorni vrh, trostruko keramičko spajanje i može se ponovo puniti sa 3,5M KCl AgCl (HI7071M).

Formulacija stakla niske temperature

Stakleni vrh je specijalno dizajniran i koristi staklenu formulaciju sa nižim otporom od oko 50 mega-oma u poređenju sa elektrodom opšte namena (100 mega-oma) Kako se temperatura stakla smanjuje kada je u uzorku na niskoj temperaturi, otpornost LT stakla će se povećavati približavajući se staklu GP pri sobnoj temperaturi. Ako koristite GP staklo, otpor bi porastao iznad optimalnog otpora za ulaz visoke impedance pH metra. HI1292D je pogodna za upotrebu sa uzorcima koji temperature od - 5 do 70oC.

Konusni vrh

Konusni vrh obezbeđuje lakšu penetraciju u čvrste, polučvrste uzorke i emulzije. HI1292D se koristi za direktna merenja pH u zemljištu i zemljišnim rastvorima.

Stakleno telo elektrode

HI1292D je optorna na brojne jake hemikalije i lako se čisti. Stakleno telo takođe omogućava brzi prenos toplote na unutrašnji referentni elektrolit. mV generisan od referentne ćelije zavisi od temperature. Što se pre postigne ravnoteža to je stabilniji referentni potencijal.

Trostruki keramički spoj

Trostruki keramički spoj omogućava veću brzinu protoka elektrolita iz referentne ćelije u merni uzorak. Tipična pH elektroda ima jedan keramički spoj koji obezbeđuje brzinu protoka od 15 do 20 µL / sat. HI1292D sa trostrukim keramičkim spojem obezbeđuje protok od 40 do 50 µL/satu. Povećani protok omogućava veći kontinuitet između referentne elektrode i indikatorske.

Punjiva

HI1292D je punjiva elektroda. Pošto je elektroda sa jednostrukim spojem, rastvor za punjenje je HI7071M 3,5M KCl AgCl. Ako koristite pH elektrodu koja se može ponovo puniti, poklopac za punjenje treba ukloniti pre kalibracije i merenja. Uklanjanje poklopca stvara pozitivan pritisak u referentnoj ćeliji, omogućavajući veći protok elektrolita kroz spoljni spoj. Veća brzina protoka rezultiraće bržim i stabilnijim očitavanjem.

DIN Priključak

HI1292D dolazi sa DIN priključkom i može se koristiti sa prenosnim meračem za direktna merenja pH u zemljištu - HI99121.

 

Specifications

 

Specification Name Detail
SKU HI1292D
Reference single, Ag/AgCl
Junction / Flow Rate cermic, single / 15-20µL/hr
Electrolyte 3.5M KCl + AgCl
Range pH: 0 to 12
Recommended Operating Temperature -5 to 70˚C (23 to 158˚F)
Tip / Shape conic (12 x 12 mm)
Diameter 12 mm
Body Length 120 mm / 175.5 mm
Temperature Sensor yes
Matching Pin no
Amplifier yes
Body Material glass
Cable 7-pole; 1 m (3.3')
Recommended Use direct soil pH measurement, soil samples, soil solution
Connection DIN
Sve cene su bez PDV-a i bez troškova isporuke, osim ako nije drugačije navedeno. Hanna Instruments d.o.o. — Milana Kašanina 2 — 11000 Beograd (Srbija ) — ID PDV-a 108788882 © 2022 Sva prava zadržana