SKU
HI1330B

pH elektroda za bočice i epruvete s BNC priključkom - HI1330B

22.632,00 RSD
Na lageru
HI1330B je stakleno telo, jednokratna pH elektroda sa mogućnošću ponovnog punjenja s BNC priključkom. Ova elektroda ima jedan keramički spoj u spoljnoj referentnoj ćeliji, a mali, sferni dio osetljiv na pH izrađen je od stakla s niskom temperaturom. Ovo razmatranje dizajna idealno je za merenje pH u bočicama, epruvetama i manjim posudama
  • Savet male sijalice
  • Staklo formulacije niske temperature (LT)
  • Punjiva elektroda

HANNA instruments nudi veliki broj različitih pH elektroda dizajniranih za najrazličitije namene. Tip stakla koji se koristi za očitavanje pH, oblik senzornog dela, materijal izrade, vrsta i materiajal referentnog spoja kao i korišćeni elektrolit samo su neka od naprednih konstruktivnih rešenja.

HI1330B koristi staklo s niskom temperaturom (LT), sfernu sijalicu, stakleno telo, jednostruki keramički spoj i može se ponovno puniti sa 3,5M KCl AgCl.

 

Formulacija stakla niske temperature

Merenje pH na veoma visokim temperaturama štetno je za osetljivu staklenu sijalicu i skratiće joj vek trajanja. PH elektroda sa staklom opštee namene (GP) imat će otpor od 100 megahama na 25 °C, dok je otpor LT stakla oko 50 megahama na 25 °C. Kako se temperatura stakla smanjuje u uzorku, otpor LT stakla će se približiti onom GP stakla. Ako koristite staklo opšte namene, otpor bi se povećao iznad optimalnog raspona, što bi rezultiralo povećanom impedancom i na kraju uticalo na merenje. HI1330B pogodan je za upotrebu s uzorcima koji mjere od -5 do 70 °C.

 

Sferični oblik senzornog dela pH elektrode

Sferični oblik se koristi za opšte primene. Drugi oblici kao što je konusni služe za penetraciju uzorka, odnosno ravni za površinska merenja.

 

Stakleno telo elektrode

Telo od stakla je idealno za upotrebu u laboratoriji. Staklo je rezistentno na agresivne hemikalije i lako se čisti. Stakleno telo elektrode takođe omogućava lak prenos toplote na elektrolit. mV generisan od referentne ćelije zavisi od temperature. Što brže elektroda postigne ravnotežu, to je referentni potencijal stabilniji.

 

Jedan keramički spoj

Spoljašnji spoj elektrode, poznat i kao solni most, neophodna je komponenta električnog kruga. Kretanje jona mora da teče kroz spoj za stabilno očitavanje. Spojna referenca ima jedan keramički frit. Keramika je porozni materijal koji se lako stapa sa staklenim kućištem i ima sličan koeficijent ekspanzije. Jednostruki keramički spoj ima protok od 15-20 µL / sat. Dostupni su i drugi tipovi spojeva sa većim protocima i izrađeni od različitih materijala.

 

Punjiva

HI1330B je sonda za ponovno punjenje. S obzirom da se radi o elektrodi s pH spojem, rastvor za punjenje je HI7071 3,5M KCl AgCl. Ako koristite pH elektrodu koja se može ponovo puniti, poklopac za punjenje treba ukloniti pre kalibracije i merenja. Uklanjanje poklopca stvara pozitivan pritisak u referentnoj ćeliji, omogućavajući veći protok elektrolita kroz spoljni spoj. Veća brzina protoka rezultirat će bržim i stabilnijim očitanjem.

 

BNC priključak

HI1330B koristi BNC konektor. Ova vrsta priključka omogućava montiranje na svaki uređaj sa ženskim BNC ulazom za elektrodu. Još neke vrste priključaka su DIN,priključak na zavrtanje, priključak T tipa i 3,5 mm priključak. Ove vrste konektora imaju tendenciju da budu vlasnički za određenu vrstu brojila i nisu zamenjive.

 

Specifikacije

 
Opseg emerenja pH: 0 do 12
Vrsta referentne ćelije pojedinačna, Ag/AgCl
Vrsta spoja / brzina protoka keramička, pojedinačna / 15-20 μL/h
Napunite elektrolit 3.5M KCl AgCl
Materijal tela staklo
Tip / Oblik sferični (dia: 5 mm)
Odgovarajući Pin ne
Max. Pritisak 0.1 bar
Temperaturni operativni opseg -5 do 70°C (23 do 158°F) - LT
Dužina tela / ukupna dužina 80 mm / 175.5 mm
Temperaturni senzor ne
Spoljni prečnik 5 mm
Kabl koaksijalni dužine 1m
Tip konektora BNC
Pojačivač ne
Preporučena upotreba epruvete, bočice
Sve cene su bez PDV-a i bez troškova isporuke, osim ako nije drugačije navedeno. Hanna Instruments d.o.o. — Milana Kašanina 2 — 11000 Beograd (Srbija ) — ID PDV-a 108788882 © 2022 Sva prava zadržana