SKU
FC220B

FC220B pH elektroda za kremove i soseve (BNC) - FC220B

29.520,00 RSD
Na lageru
FC220B je pH elektroda za kremove i soseve, koja ima jednostruki spoj i BNC priključak, a napravljena je od stakla. Elektroda FC220B ima trostruki keramički spoj sa elektrolitom koji se može puniti, senzorsku sijalicu izrađenu od niskotemperaturnog stakla i sferični oblik vrha. Ovo razmatranje dizajna idealno je za merenje pH u proizvodima kao što su kreme, sosovi ili uzorci voćnih sokova. Preporučeni opseg radne temperature je od -5 do 70 ° C.
  • Trostruki keramički spoj
  • Staklo niske temperature
  • Punjiva elektroda

FC220B pH elektroda za kremove i soseve

HANNA instruments nudi veliki broj različitih pH elektroda dizajniranih za najrazličitije namene. Tip stakla koji se koristi za očitavanje pH, oblik senzornog dela, materijal izrade, vrsta i materiajal referentnog spoja kao i korišćeni elektrolit samo su neka od naprednih konstruktivnih rešenja. FC220B koristi staklo sa formulacijom niske temperature (LT), sfernu sijalicu, stakleno telo, trostruki keramički spoj i može se ponovo puniti sa 3,5M KCl AgCl.

Formulacija stakla niske temperature

Stakleni vrh koristi posebnu LT staklenu formulaciju sa manjim otporom od oko 50 megaoma u poređenju sa staklom opšte namene (GP) sa otporom oko 100 megaoma. Ovo je veoma značajno jer se mnogi prehrambeni proizvodi čuvaju na niskim temperaturama. Kako se temperatura stakla smanjuje u uzorku, otpornost stakla niske temperatuure će se povećavati približavajući se staklu elektrode opšte namene na sobnoj temperaturi. Ako se koristi GP staklo, otpor bi porastao iznad optimalnog otpora za ulaz visoke impedanse pH metra. FC220B je pogodna za upotrebu sa uzorcima koji mere od 0 do 50 °C.

Sferični oblik senzornog dela elektrode

Sferični oblik se koristi za opšte primene. Drugi oblici kao što je konusni služe za penetraciju uzorka, odnosno ravni za površinska merenja.

Stakleno telo elektrode

Telo od stakla je idealno za upotrebu u laboratoriji. Staklo je rezistentno na agresivne hemikalije i lako se čisti. Stakleno telo elektrode takođe omogućava lak prenos toplote na elektrolit. mV generisan iz referentne ćelije je temperaturno zavisan. Što se pre postigne ravnoteža to je stabilniji referentni potencijal.

Trostruki keramički spoj

Trostruki keramički spoj omogućava veću brzinu protoka elektrolita iz referentne ćelije u merni uzorak. Tipična pH elektroda ima jedan keramički spoj koji obezbeđuje brzinu protoka od 15 do 20 µL / sat. FC220B ima tri keramička spoja u kontaktu sa uzorkom, obezbeđujući protok od 40 do 50 µL / sat. Povećani protok obezbeđuje veći kontinuitet između referentne elektrode i indikatorske elektrode, što ga čini pogodnim za viskozne rastvore ili uzorke slabe provodljivosti, kao što je čista voda.

Punjiva

FC220B je punjiva elektroda Kao i sve pH elektrode sa jednim referentnim spojem, rastvor za punjenje je HI7071 3.5M KCl AgCl. Ako koristite pH elektrodu koja se može ponovo puniti, poklopac za punjenje treba ukloniti pre kalibracije i merenja. Uklanjanje poklopca stvara pozitivni pritisak glave u referentnoj ćeliji omogućavajući veći protok elektrolita kroz spoljni spoj. Veća brzina protoka rezultiraće bržim i stabilnijim očitavanjem.

BNC priključak

FC220B koristi BNC priključak. Ova vrsta priključka omogućava montiranje na svaki uređaj sa ženskim BNC ulazom za elektrodu. Još neke vrste priključaka su DIN,priključak na zavrtanje, priključak T tipa i 3,5 mm priključak.

Specifikacije

Ime Detalji
SKU FC220B
Opis pH elektroda
Referentni spoj jednostruki, Ag/AgCl
Spoj/protok keramički, trostruki / 40-50 µL/h
Elektrolit KCl 3.5M AgCl
Maksimalni pritisak 0.1 bar
Opseg pH: 0 do 12
Preporučena radna temperatura -5 do 70°C (23 do 158°F) - LT
Vrsta/Oblik sferični (prečnik: 9.5 mm)
Temperaturni senzor ne
Pojačivač ne
Materijal staklo
Kabl koaksijalni; 1 m (3.3’)
Preporučena upotreba kremovi, sosevi, sokovi
Sve cene su bez PDV-a i bez troškova isporuke, osim ako nije drugačije navedeno. Hanna Instruments d.o.o. — Milana Kašanina 2 — 11000 Beograd (Srbija ) — ID PDV-a 108788882 © 2022 Sva prava zadržana