SKU
HI12883

pH/EC/TDS multiparametarska sonda - HI12883

23.001,00 RSD
Na lageru
HI12883 je 3-u-1 pojačana multiparametarna sonda koja meri pH, EC / TDS i temperaturu unutar jednog polipropilenskog tela. pH deo ove sonde izgrađen je sa spojem od tkanine, bez elektrolita polimernog gela i stakle formulacije niske temperature. EC / TDS deo ove sonde koristi dva grafitna senzora za amperometrijsko određivanje provodljivosti i ukupno rastvorenih čvrstih materija. Ugrađeni senzor temperature osigurava da se i pH i EC / TDS očitanja nadoknade za temperaturne razlike u standardima i uzorcima. Razmatranje dizajna za HI12883 idealno je za merenje pH, EC / TDS i temperature u plastenicima, hidroponima, monitoringu životne sredine, prečišćavanje vode, pročišćavanje otpadnih voda i kotlova i rashladnih tornjeva. HI12883 je dizajnirana za upotrebu sa HI991300 i HI991301 prenosnim multiparametarskim meračima.
  • Pojačana pH elektroda
  • Amerometrijski EC/TDS senzor
  • Ugrađeni temperaturni senzor

Hanna Instruments nudi širok izbor elektroda namenjenih za različite primene. Korišćeni senzorski materijal, materijal kućišta i vrsta priključka samo su neka od dizajnerskih rešenje koje treba uzeti u razmatranje prilikom nabavke sonde.

Pojačana pH elektroda

Kolo pH elektrode ima ugrađeno pojačalo koje služi za smanjenje uticaja električne buke na merenje pH velike impedance. Električni šumovi potiču od motora i pumpi koji se nalaze u plastenicima i staklenicima. Dizajn sa jednim referentnim spojem pH elektrode ima spoj od tekstila koji omogućava kretanje jona između unutrašnjeg gel elektrolita i uzorka koji se meri. Prednost platnenog spoja je u tome što se može obnoviti, izlažući svežu površinu kada očitanja postanu nestabilna. Ove karakteristike čine ovu sondu idealnom za upotrebu u rastvorima đubriva.

Amperometrijski EC/TDS senzor

EC/TDS merenja se vrše sa amperometrijskim senzorom sa duplim pinom. Na senzor se primenjuje naizmenični napon, a količina struje koja prolazi između dva pina od nerđajućeg čelika određuje količinu rastvorenih jonskih čvrstih materija.

Ugrađeni temperaturni senzor

Očitavanje pH i EC / TDS mora se kompenzovati temperaturnim razlikama kako bi se dobili tačni rezultati. Ugrađeni senzor temperature HI12883 omogućava brzo očitavanje temperature koja se zatim koristi za podešavanje pH i EC / TDS rezultata.

Telo od polipropilena

Polipropilensko kućište modela HI12883 sadrži sva tri senzora u okviru čvrstog, jedinstvenog dizajna. Materijal izrade je pogodan za veliki broj primena, pogotovo za terenske gde se izdržljivost sonde i merača stavlja na test. Vertikalni stabilazori/proširenja oko staklenog pH senzora štite elektrodu od mehaničkih kvarova usled udara i slučajnog ispuštanja. Polipropilenska plastika je visokokvalitetna plastika koja je hemijski otporna na mnoge agresivne hemikalije.

Brzi DIN priključak

HI12883 koristi brzi DIN priključak. Ova vrsta konektora je uglavnom prisutna kod merača sa kojima se isporučuje i možda neće biti zamenljiva.

 

Specifikacije

 

Ime

Detalji

SKU

HI12883

Spoj

jednostruki Ag/AgCl

Spoj/protok

platneni

Elektrolit

gel

Max pritisak

0.1 bar

Opseg

pH: 0 do 13/EC

Operativna Temperatura

0 do 50˚C (32 do 122˚F) - LT

Vrh/oblik vrha

sferni (8 mm)

Temperaturni senzor

da

Odgovarajući Pin

ne

pojačivač

da

Materijal tela

polipropilene

Kabl

1m (3.3')

Preporučena upotreba

poljoprivreda, kotlovi, rashladni tornjevi, monitoring životne sredine, staklenici, hidroponika, prečišćavanje vode

Priključak

Brzi DIN

Sve cene su bez PDV-a i bez troškova isporuke, osim ako nije drugačije navedeno. Hanna Instruments d.o.o. — Milana Kašanina 2 — 11000 Beograd (Srbija ) — ID PDV-a 108788882 © 2022 Sva prava zadržana