SKU
HI98120

ORP Tester HI98120

21.525,00 RSD
Na lageru

HI98120 je vodootporan ORP i ručni merač temperature. Kućište ovog testera je potpuno zatvoreno da štiti od prodora vode i takođe je dizajnirano da pluta ako slučajno padne u vodu. Zamenljiva ORP elektroda HI73120 je dizajn kertridža sa okruglim konektorom od nerđajućeg čelika. Kod ove vrste dizajna nema iglica koje se mogu saviti ili slomiti tokom zamene. ORP elektroda takođe ima prošireni spoj od tkanine. Ovaj tip spoja omogućava obnavljanje spoja jednostavnim izvlačenjem 3 mm (1/8") da bi se uklonila bilo kakva začepljenja što poboljšava vreme odziva i stabilnost merenja. Izložena sonda za temperaturu od nerđajućeg čelika na ovom meraču omogućava bržu i tačniju temperaturu merenje.

 • Vodootporan
 • Zamenljiva ORP Elektroda
 • Spoj koji se može izvući

Slično pH merenju koje kvantifikuje koliko su rastvori kiseli ili alkalni, merenja ORP (Potencijal redukcije oksidacije) kvantifikuju ukupno stanje rastvora kao da ima sposobnost da oksiduje ili redukuje hemijsku vrstu. Oksidirajući i redukcioni reagensi se koriste za učešće u hemijskim reakcijama poznatim kao redoks reakcija.

Važan deo ORP sonde je da ima senzor koji je hemijski inertan; što znači da se ne može sam oksidirati ili reducirati. Takođe mora imati odgovarajuće površinske karakteristike da podstakne brzu razmenu elektrona, svojstvo poznato kao visoka gustina struje razmene. Dva plemenita metala su se pokazala kao dobra za ovu svrhu: čista platina i čisto zlato. Obe se obično koriste u konstrukciji ORP sondi.

Platinasti senzor se često daje prednost jer je mehanički jednostavniji za proizvodnju. Platina se može zavariti za staklo i takođe ima sličan koeficijent toplotnog širenja. Senzori napravljeni od zlata ne mogu se zavariti za staklo i često se postavljaju u plastične nosače koji se nanose na staklo ili plastičnu cev pomoću sitnih elastomernih čepova.

Mnoge industrije se oslanjaju na ORP merenja, uključujući bazene, preradu hrane, kotlove i rashladne tornjeve, i oplatu. Merenje ORP pomaže korisniku da prati efikasnost jedinjenja za dezinfekciju uključujući hlor i ozon. ORP se takođe koristi za praćenje redoks reakcija, uključujući upotrebu bisulfita u redukciji heksavalentnog hroma u trovalentni hrom u otpadnoj vodi od oblaganja.

 

Karakteristike

 

Vodootporan

 • IP67 ocena
 • Štiti unutrašnju elektroniku merača od prodiranja vode u slučaju da merač padne u rezervoar ili vodu.

Indikator stabilnosti

 • HI98120 ima oznaku indikatora stabilnosti na LCD-u koja će nestati kada se očitavanje stabilizuje.

Zamenljiva elektroda

 • Elektroda traje otprilike jednu do dve godine. Moguće je zameniti samo elektrodu i ne morate kupovati potpuno novi merač.
 • HI73120 ORP elektroda je jednostavan dizajn kertridža koji omogućava laku zamenu senzora bilo u laboratoriji ili na terenu.

Funkcija HOLD

 • Omogućava zamrzavanje očitavanja kako bi se očitavanje moglo dokumentovati.

Automatsko isključivanje

 • Merač se automatski isključuje nakon 8 minuta upotrebe kako bi se produžio vek baterije u slučaju da se merač slučajno ostavi uključen.

Nivo % baterije

 • Kada je merač uključen, % nivo baterije se prikazuje kao procenat. 

 

Specifikacija

 

Naziv specifikacije

Detalji

Šifra

HI98120

ORP Opseg

± 1000 mV

ORP Rezolucija

1 mV

ORP Preciznost

±2 mV

ORP Kalibracija

fabrički kalibrisan

Temperaturni Opseg

-5.0 to 60.0°C / 23.0 to 140.0°F

Temperaturna Rezolucija

0.1°C / 0.1°F

Temperaturna Preciznost

±0.5°C / ±1°F

ORP Elektrode

HI73120 zamenljiva ORP elektroda (uključena)

Automatsko isključivanje

Automatski posle  8 minuta ne upotrebe

Ti baterije / Trajanje

1.5V (4) / približno 250 sati kontinuiranog rada

Radna sredina

-5 do 50°C (23 do 122°F); RH max 100%

Dimenzije

163 x 40 x 26 mm (6.4 x 1.6 x 1.0’’) / 100 g (3.5 oz.)

Informacije za poručivanje

Svaki HI98120 se isporučuje u kartonskoj kutiji i isporučuje se sa: HI70022 ORP test rastvorom, 470 mV, kesicama od 20 mL (6 kom.), HI73120 ORP elektrodom, HI73128 alatom za uklanjanje elektroda, 1.5V baterijama za instrument. sertifikat i uputstvo za upotrebu.

Sve cene su bez PDV-a i bez troškova isporuke, osim ako nije drugačije navedeno. Hanna Instruments d.o.o. — Milana Kašanina 2 — 11000 Beograd (Srbija ) — ID PDV-a 108788882 © 2022 Sva prava zadržana