SKU
HI3148B

ORP elektroda sa BNC priključkom - HI3148B

33.210,00 RSD
Na lageru
HI3148B je staklena ORP elektroda sa otvorenim spajanjem sa BNC priključkom. Ova elektroda poseduje dvostruki referentni spoj, zatim Hanna sistem za prevenciju začepljenja (CPS ™) i senzorski prsten od platine
  • Tehnologija sistema za prevenciju začepljenja (CPS™)
  • Platinasti senzorni prsten
  • Punjiva elektroda

Detalji:

Hanna Instruments nudi širok izbor ORP elektroda namenjenih za mnogo različitih primena. Vrsta materijala koji se koristi za senzorski pin, vrsta stakla koje se koristi za izradu tela elektrode, vrsta spoja i korišćeni elektrolit su samo neke od konstruktivnih karakteristika.

HI3148B koristi platinasti prsten, stakleno kućište, otvoreni spoj sa CPS tehnologijom i može se puniti sa 3,5M KCl.

Platinasti senzor

HI3148 ORP senzor je napravljen sa platinom. ORP senzor mora biti hemijski inertan; ne može se oksidisati ili se redukovati. Takođe mora imati odgovarajuće površinske karakteristike za podsticanje brze razmene elektrona, svojstva poznatog kao velika gustina razmene struje. Dva plemenita metala dokazano su dobra za ovu svrhu: čista platina i čisto zlato koriste se u izgradnji ORP senzora. Platinasti senzor se često preferira jer je mehanički jednostavniji i sigurniji za proizvodnju. Platina se može zavariti na staklo i ima isti toplotni koeficijent. Signal platinastog senzora prenosi se kroz telo elektrode, a zajedno sa referentnim signalom vodi se do merača.

CPS™ Sleeve Junction

Clogging Prevention System (CPS™) technology is an innovation in electrode technology. Konvencionalne ORP elektrode koriste keramičke spojeve koji se brzo začepljuju kada se koriste u vinu. Kada se spoj začepi, elektroda ne funkcioniše kako treba. CPS tehnologija koristi poroznost brušenog stakla zajedno sa PTFE zaštitom kako bi se sprečilo začepljenje spojnice. Staklo omogućava pravilan protok tečnosti, dok PTFE rukav odbija prljavštinu. Kao rezultat, ORP elektrode sa CPS ostaju sveže i do 20 puta duže od klasičnih elektroda.

Stakleno telo elektrode

Telo od stakla je idealno za upotrebu u laboratoriji. Staklo je rezistentno na agresivne hemikalije i lako se čisti. Stakleno telo elektrode takođe omogućava lak prenos toplote na elektrolit. mV generisan iz referentne ćelije je temperaturno zavisan. Što brže elektroda postigne ravnotežu, to je stabilniji referentni potencijal.

Dupli referentni spoj

Elektroda sa dvostrukim spajanjem ima unutrašnji odeljak oko referentne žice. Joni srebra prisutni su u elektrolitu unutrašnjeg odeljka, u kome se nalazi Ag / AgCl referentna žica; elektrolit izvan ovog odeljka je bez srebra. Dizajn dvostrukog spoja znači da se uzorak ne kontaminira srebrom. Ovaj dizajn omogućava merenje u primenama gde su joni srebra u uzorku nepoželjni.

Punjiva

HI3148B je punjiva sonda. Pošto je ORP elektroda sa jednim spojem, rastvor za punjenje koji se koristi je HI7082 3,5M KCl. Ako koristite ORP elektrodu koja se može ponovo puniti, poklopac za punjenje treba ukloniti pre merenja. Uklanjanje poklopca stvara pozitivni pritisak glave u referentnoj ćeliji omogućavajući veći protok elektrolita kroz spoljni spoj. Veća brzina protoka rezultiraće bržim i stabilnijim očitavanjem.

BNC priključak

HI38148B koristi BNC priključak. Ova vrsta priključka je univerzalna po tome, jer se može koristiti na bilo kojem pH / mV meraču koji ima ženski BNC ulaz za sondu. Neki od ostalih vrsta priključaka su: DIN, priključak na zavrtanje, T-tip i 3.5mm. Ove vrste konektora obično su vlasničke za određenu vrstu merača i nisu međusobno zamenljive.

Specifikacije

SKU

HI3148B

Opis

ORP electrode

Referentni spoj

jednostruki, Ag/AgCl

Spoj / protok

Sistem prevencije začepljenja referentog spoja - CPS™

Elektrolit

KCl 3.5M

Max. pritisak

0.1 bar

Opseg

ORP: ±2000 mV

Preporučena radna temperatura

-5 do 80°C (23 do 176°F)

Oblik vrha

Platinasti prsten

Temperaturni senzor

ne

Pojačivač

ne

Materijal

Staklo

Kabl

koaksijalni; 1 m (3,3 ’)

Primene

Šira u vinarstvu

Priključak

BNC

Sve cene su bez PDV-a i bez troškova isporuke, osim ako nije drugačije navedeno. Hanna Instruments d.o.o. — Milana Kašanina 2 — 11000 Beograd (Srbija ) — ID PDV-a 108788882 © 2022 Sva prava zadržana