SKU
HI7754

Merač alkalnosti bazena za pitku vodu - HI7754

7.762,14 din.
Na lageru

Hanna Alkalinity Checker® ručni kolorimetar (HC) premošćuje jaz između jednostavnih hemijskih ispitnih kompleta i profesionalnih instrumenata. Kompleti hemijskih testova imaju ograničenu tačnost i rezoluciju s obzirom da se oslanjaju na subjektivnu procenu korisnika. Profesionalna instrumentacija uključuje izvor svetlosti određene talasne dužine i detektor svetlosnog senzora za precizno određivanje apsorbancije i koncentracije jona. Pool Line Alkalinity Checker® HC koristi LED s fiksnom talasnom dužinom i silikonski detektor fotografije kako bi pružio tačnost profesionalnih instrumenata po pristupačnoj cieni hemijskog kompleta za ispitivanje.

 

  • Precizna merenja bez nagađanja boje
  • Laboratorijska merenja uz delić troškova
  • Jednostavno, intuitivno rukovanje

Ručni kolorimetar HI7754 Pool Line Checker® dizajniran je za merenje alkalnosti u bazenima, hidromasažnim kadama i banjama. Alkalnost je vrlo važan parametar u praćenju hemije vode u bazenu. Alkalnost je puferska sposobnost rastvora da se odupre promeni pH zbog dodavanja kiseline ili baze. To može predstavljati izazov kada se koriste uobičajeni oblici hlora, jer će se kao baza kada se doda hlor pH povećati. Kako se pH vode povećavao iznad pH 7,4, hlor postaje pretežno u hipohloritnom obliku, umesto u hipohloričnoj kiselini, dok pH opada sa pH 7,4. Hypochlorous kiselina je 100 puta efikasnija kao sredstvo za dezinfekciju od hipohloritnog oblika. Kada je voda nisko alkalna, pH će se povećavati dodavanjem hlora. Kada postoji odgovarajuća alkalnost, tada se dodavanjem hlora apsorbuje baza i pH ostaje isti. Nadgledanje alkalnosti važno je za održavanje stabilnog pH bazena sa hidromasažnom kadom ili spa centrom.

Oblikovani stil ovih Checkers-a savršeno se uklapa u dlan i džep, a veliki LCD monitor lako se čita. Auto-off funkcija produžava životni vek baterije gaseći je automatski kada se kolorimetar ne upotrebljava.

Da bi se izvršilo merenje, instrument vode se stavlja u kivetu i merač se poništava. Zatim se dodaje reagens koji će reagirati alkalnošću dajući prepoznatljiv raspon boja od žute do zelenkasto-plave. Na kraju, stavite bočicu u Checker, pritisnite dugme i pročitajte rezultate. Jednostavno, zar ne? Važno je napomenuti da ako je hlor u uzorku vode koja se ispituje, potrebno je dodati sredstvo za uklanjanje hlora HI937554-53 prije nastavka ispitivanja.

 

 

 

 

Specifikacije

 

 

Alkalni opseg

0 do 500 ppm (kao CaCO3)

Alkalna rezolucija

1 ppm

Alkalina preciznost

±5 ppm ± 5% očitanja

Metod alkalnost

kolorimetrijska metoda. Reakcija uzrokuje razvoj prepoznatljivog raspona boja od žute do zelenkasto plave. Ova provera razvijena je za rad sa uzorcima slatke vode.

Fotometar/Kolorimetar svetlosni izvor

LED @ 610 nm

Fotometar/kolorimetar detektor svetlosti

silikonska fotoćelija

Tip baterije/Životni vek

1.5V AAA

Automatsko isključivanje

nakon deset minuta nekorišćenja i 2 minuta nakon očitanja

Okruženje

0 do 50°C (32 do 122°F); RH max 95% ne-kondenzujući

Težina

64 g (2.3 oz.)

Dimenzije

86.0 mm x 61.0 mm x 37.5mm (3.2 x 2.4 x 1.5”)

Informacije o porudžbini

HI7754 Checker HC isporučuje se sa kivetama za uzorke sa poklopcima (2 kom.), Starterom za alkalni reagens (25 ispitivanja), baterijom od 1,5 VAAA (1 kom.) I uputstvima, sve upakovano u prilagođenu torbicu.

Sve cene su bez PDV-a i bez troškova isporuke, osim ako nije drugačije navedeno. Hanna Instruments d.o.o. — Milana Kašanina 2 — 11000 Beograd (Srbija ) — ID PDV-a 108788882 © 2022 Sva prava zadržana