SKU
HI759

Ručni kolorimetar za javorov sirup - HI759

9.471,00 RSD
Na lageru

Grade with confidence knowing your results are reported objectively according to industry standards with your Maple Syrup Digital Grader. With a digital read out, there is no more no guesswork on the grade of your maple syrup. Simple to use and our digital grader's compact design fits in your pocket.

  • Easier to use and more accurate than a visual maple syrup grading kit.
  • It only takes one button and a few seconds to grade your maple syrup.
  • Great for maple syrup producers and packers.

Detalji

Sezona proizvodnje javorovog sirupa traje nekoliko meseci između zime i proleća svake godine. Kako dani postaju topliji sok sa javora počinje da teče i započinje tapkanje. Na početku proizvodne sezone sok proizvodi lakši, slađi sirup koji se sastoji od saharoze kao glavnog sadržaja šećera. Kako sezona napreduje i temperature rastu, mikroorganizmi rastu i kolonizuju sok dok se sakuplja. Ove bakterije, iako nisu štetne, pretvaraju deo saharoze prisutne u invertni šećer, glukozu i fruktozu. Nivo invertnih šećera u sopu, kao i hemijski procesi koji se javljaju tokom ključanja odgovorni su za stvaranje tamnijeg i jačeg aromatiziranog proizvoda sirupa. HI759 Maple Sirup Digital Grader je ručni kolorimetar dizajniran za brzo i tačno određivanje javorovog sirupa razreda A. HI759 dizajniran je kao tačnija alternativa privremenim i stalnim vizuelnim setovima za ocenjivanje, pružajući brze i tačne rezultate u četiri jednostavna koraka.

Korak 1 - Dodajte uzorak u kivete
Korak 2 - Ubacite referentnu kivetu glicerola, zatvorite poklopac i pritisnite taster za nuliranje
Korak 3 - Uklonite referentnu kivetu glicerola i zamenite je kivetom za uzorke.
Korak 4 - zatvorite poklopac i pritisnite taster Očitanje će se izvršiti automatski, a rezultati prikazati u procentima propusnosti svetlosti.

Ovaj ručni kolorimear meri propusnost svetlosti sirupa i direktno prikazuje rezultate na velikom LCD. Na poleđini mrača nalazi se grafikon sa referentnim vrednostima propusnosti sirupa. Eliminirajući subjektivnost ocenjivanja i potencijal za pogrešno označavanje, HI759 je učinio ocenjivanje pojednostavljenim.

Značajne karakteristike:

  • Jednostavniji za upotrebu i tačniji od kompleta za vizuelno ocenjivanje
  • Kompaktan prozvod i veću pouzdanost
  • Idealan za proizvodače javorovog sirupa

Specifikacije

Boja, Javorov sirup  

 

Opseg 

0 do 100% propusnosti 

Rezolucija 

1% propusnosti 

Tačnost 

±4% propusnosti 

Metod 

adaptacija USDA standarda 

Dodatne specifikacije 

 

Tip baterije 

1.5V AAA / 10,000 h kontinuirane upotrebe 

Okruženje 

0 do 50°C (32 do 122°F); RH max 95% 

Auto-off 

nakon 10 minuta neupotrebe 

Izvor svetlosti 

LED @ 610 nm 

Detektor svetlosti 

Silikonska fotoćelija 

Dimenzije 

154 x 63 x 30 mm (6.1 x 2.5 x 1.2”) 

Težina 

196 g (6.91 oz.) 

Informacije o isporuci 

HI759 Checker® se isporučuje sa (3) kivete sa poklopcima, zapečaćenom referentnom kivetom glicerola, (3) plastičnim čašama, baterijom, uputstvima i uputstvom za brzo pokretanje. 

Sve cene su bez PDV-a i bez troškova isporuke, osim ako nije drugačije navedeno. Hanna Instruments d.o.o. — Milana Kašanina 2 — 11000 Beograd (Srbija ) — ID PDV-a 108788882 © 2022 Sva prava zadržana