SKU
HI4014

Kalijum polu-ćelijska selektivna jonska elektroda (ISE) - HI4014

116.604,00 RSD
Na lageru
HI4014 je tekuća membrana, polustanična elektroda za selekciju kalijumovih jona (ISE) za određivanje kalija (K ) u rastvora. PVC membrana sadržana sa organskim izmenjivačem jona stvara potencijalnu promenu zbog izmene kalijumovih jona između organske polimerne membrane i uzorka. Unutrašnji senzorski elementi smešteni su u izdržljivom epoksidnom telu. HI4014 idealan je za razne primene u vinu, poljoprivredi i analizi vode.
  • Tečni membranski senzor
  • Otkrivanje od 0,039 do 39,100 mg / L K
  • Za upotrebu sa referentnom polućeljiskom elektrodom HI5315.
Elektroda za selekciju kalijumovih jona HI4014 potenciometrijski je polućelijski senzor smešten u epoksidnom tijelu. Unutrašnji elementi su izolovani od uzorka pomoću organske membrane polimera. Ovom tečnom membranskom senzoru potrebna je posebna referentna elektroda da bi kompletirao merni sistem.

Hannine tečne membranske polućelijske elektrode dizajnirane su za upotrebu sa referentnom polućelijskom elektrodom HI5315. Ova referentna polućelijska elektroda ima kupolasti spoj. Prekrivena geometrija konusa referentnog spoja formira spoj tečnosti sa test rastvorom na vrhu, stvarajući visoko stabilan referentni potencijal i konzistentne brzine protoka elektrolita u rastvor. Jednostavnim pritiskom gornjeg dela ISE-a olakšava se pražnjenje rastvora za punjenje elektrolita i zamena po potrebi.

ili HI4014 za tačno merenje kalijuma, važno je da se jonska snaga standarda i uzorka prilagodi visokoj i konstantnoj vrednosti rastvorom za podešavanje kalijumske jonske snage (ISA). ISA osigurava da je koeficijent aktivnosti konstantan, tako da se može meriti koncentracija slobodnih kalijumovih jona. Merenjem svih rastvora sa konstantnom jonskom snagom smanjuje se greška između merenja. Kalijum tekuća membrana HI4014 ISE može meriti od 1µM (0,039 mg / L) do 1M (39,100 mg / L).

Tablica konverzije za K

  Pomnožiti
mol/L (M) do ppm (mg/L) 39100
ppm (mg/L) do M (mol/L) 2.56 x 10-5

 

Pregled funkcionalnosti:

Zamenjivi senzorni moduli

  • Polućelijske jon selektivne elektrode sa tečnom membranom su elektrode koje detektuju slobodne jone u rastvoru. Ovaj tip ISE dizajniran je tako da uključuje jednostavnu zamenu senzorskog modula.

Izdržljivo epoksi telo

  • Telo sonde polukalije kalija ISE sastoji se od trajne epoksidne smole.

BNC priključak

  • HI4014 ima univerzalni BNC konektor za jednostavno spajanje na bilo koji stoni merač sa ženskim BNC ulazom sonde.

Teorija upravljanja elektrodom

Tečna membrana jon selektivne elektrode razvija napon zbog jonske razmene koja nastaje između rastvora i polimerne membrane koja sadrži organsku smolu za razmenu jona. Kada je jonska saga rastvora fiksirana dodatkom podešivača jonske snage, napon je proporcionalan koncentraciji slobodnih jona u rastvoru.

Specifikacije

Ime Detalji:
SKU HI4014
Vrsta polimer membrana; polućelijska
Opseg merenja 1.0M do 1•10-6M 39100 do 0.039 mg/L (ppm)
Optimalni pH Opseg 1.5 do 12.0
Temperaturni opseg 0 do 40°C
Prečnik 12 mm
Dužina 120 mm
Materijal tela epoxy/PVC
Kabl 1 m koaksijalni
Uobičajene aplikacije određivanje jona kalijuma u vinu, vodama, tlima i biološkim uzorcima
Priključak BNC
Sve cene su bez PDV-a i bez troškova isporuke, osim ako nije drugačije navedeno. Hanna Instruments d.o.o. — Milana Kašanina 2 — 11000 Beograd (Srbija ) — ID PDV-a 108788882 © 2022 Sva prava zadržana