SKU
HI3833

Hemijsko ispitivanje fosfata

2.883,93 din.
Na lageru

HI3833 je hemijski komplet testiranja koji koristi metodu askorbinske kiseline za merenje fosfata. HI3833 se isporučuje u kompletu sa svim reagensima i opremom neophodnom za obavljanje približno 50 testova.

  • Unapred pripremljeni reagensi za lakšu upotrebu
  • Svi reagensi označeni su sa datumom isteka i brojem serije radi sledljivosti
  • Poređenje boje kockom za jednostavno određivanje

HI3833 je kolorimetrijski hemijski test koji određuje koncentraciju fosfata u uzorcima u opsegu od 0 do 5 mg/L (ppm). HI3833 se isporučuje sa svim potrebnim reagensima i opremom za obavljanje analize. Komplet za testiranje sadrži dovoljno reagensa za izvođenje približno 50 testova.

Karakteristike

 

Kompletno podešavanje

  • Svi potrebni materijali su uključeni u komplet za testiranje, kao što su čaša za uzorke, kocka za poređenje boja i boce sa kapaljkom za reagens.

Visoka rezolucija

  • Očitavanja od 0 do 5 mg/L se određuju na 1 mg/L rezolucije.

Dostupni su zamenski reagensi

  • Nema potrebe da kupujete novi komplet kada su reagensi potrošeni. HI3833-050 se može naručiti da zameni reagense koji se isporučuju sa kompletom.

Značaj upotrebe

Fosfati su prisutni u brojnim proizvodima koje ljudi svakodnevno koriste. Neki primeri uticaja fosfata su poboljšanje ukusa i kiselosti napitaka, kao puferskog agensa u kontroli pH vrednosti u antifrizu i sprečavanje zatamnjenja rezanog krompira koji se koristi za pravljenje pomfrita.. Fosfati se takođe intenzivno koriste u deterdžentima i tečnostima za čišćenje zbog njihove sposobnosti da omekšaju vodu i uklone naslage tla.

Fosfati su posebno važni za rast i razvoj korena biljaka, pa su stoga jedno od najčešćih đubriva koje se koriste u poljoprivredi.. Međutim, visoke koncentracije fosfata u poljoprivrednom oticanju mogu izazvati zagađenje životne sredine, jer su primarni uzrok eutrofikacije. Lokalni zakoni regulišu upotrebu fosfata i nivoe ispuštanja u potoke. 

Specifikacija

Naziv specifikacije

Detalji

SKU

HI3833

Tip

kolorimetrijski

Najmanje

merenje

1 mg/L (ppm)

Metoda

askorbinska kiselina

Broj testiranja

50 testiranja

Informacije za poručivanje

HI3833 komplet za testiranje dolazi sa plastičnom čašom od 20 mL, kockom za poređenje boja i 50 paketića fosfatnog reagensa

Reagens

HI3833-050

Fosfat

0-5 mg/L (ppm)

 

Sve cene su bez PDV-a i bez troškova isporuke, osim ako nije drugačije navedeno. Hanna Instruments d.o.o. — Milana Kašanina 2 — 11000 Beograd (Srbija ) — ID PDV-a 108788882 © 2022 Sva prava zadržana