SKU
HI14143

pH elektroda sa ravnim vrhom za merenje na koži i ravnim površinama - HI14143

22.755,00 RSD
Na lageru
HI14143 je staklena, pH elektroda sa jednim referentnim spojem, napravljena sa staklom niske temperature i brzim DIN priključkom. Ova unapred pojačana elektroda poseduje ugrađeni senzor temperature za merenja kompenzovana temperaturom u jednom kućištu. Ova elektroda ima jedinstven dizajn otvorenog spoja u kome između uzorka koji se meri i unutrašnje referentne ćelije postoji sloj elektrolita viskolena (tvrdog gela), koji ne sadrži srebro-hlorid (AgCl). Otvoreni dizajn spajanja odoleva začepljenju, a ravan vrh sonde je idealan za merenje pH na površinama kao što su koža, agar ploče i papir. HI14143 je preporučivo koristiti sa HI99171 pH metrom.
  • Otvoreni spoj
  • Ravan vrh
  • Ugrađeni temperaturni senzor

Detalji:

HANNA instruments nudi veliki broj različitih pH elektroda dizajniranih za najrazličitije namene. Tip stakla koji se koristi za očitavanje pH, oblik senzornog dela, materijal izrade, vrsta i materiajal referentnog spoja kao i korišćeni elektrolit samo su neka od naprednih konstruktivnih rešenja.

HI14143 koristi staklo niske temperature (LT), ravan senzorni vrh, stakleno kućište i otvoreni spoj sa elektrolitom viskolenskog gela.

Formulacija stakla niske temperature

Stakleni vrh koristi posebnu LT staklenu formulaciju sa manjim otporom od oko 50 megaoma u poređenju sa staklom opšte namene (GP) sa otporom oko 100 megaoma. Ovo je veoma značajno jer se mnogi prehrambeni proizvodi čuvaju na niskim temperaturama. Kako se temperatura stakla smanjuje u uzorku, otpornost stakla niske temperatuure će se povećavati približavajući se staklu elektrode opšte namene na sobnoj temperaturi. Ako koristite staklo opšte namene (GP), otpor bi se povećao iznad optimalnog otpora za ulaz visoke impedance pH metra. HI14143 je pogodna za korišćenje sa uzorcima od 0 do 50°C.

Stakleni ravni vrh

Preporučuje se ravni vrh za optimizaciju kontakta sa površinom za merenje na koži, papiru i uzorcima koji se ne mogu lako probiti.

Stakleno telo elektrode

Telo od stakla je idealno za upotrebu u laboratoriji. Staklo je rezistentno na agresivne hemikalije i lako se čisti. Stakleno telo elektrode takođe omogućava lak prenos toplote na elektrolit. mV generisan iz referentne ćelije je temperaturno zavisan. Što brže elektroda postigne ravnotežu, to je stabilniji referentni potencijal.

Otvoreni referentni spoj

Suspendovane čvrste supstance i proteini koji se nalaze u prehrambenim proizvodima zečepljuju klasičan keramički spoj. Ovo začepljenje će ometati merni krug između indikatorske elektrode i unutrašnje referentne vrednosti što dovodi do sporijeg vremena odziva i nepreciznih i nestabilnih očitanja. Dizajn otvorenog spoja sastoji se od čvrstog gel-interfejsa (viskolena) između uzorka i unutrašnje Ag / AgCl reference. Ovaj interfejs ne samo da sprečava da srebro uđe u uzorak, već ga čini otpornim na začepljenje, što rezultira brzim odzivom i stabilnim očitavanjima.

Brzi DIN priključak

HI14143 koristi brzi DIN priključak. Ova vrsta konektora je uglavnom prisutna kod merača sa kojima se isporučuje i možda neće biti zamenljiva. HI14143 se preporučuje za upotrebu sa HI99171 pH metrom. Neke od ostalih vrsta priključaka: BNC, na zavrtanje, T-tip i 3,5 mm priključak.

 

Specifikacije

SKU

HI14143

Description

pH electrode

Reference

single, Ag/AgCl

Junction / Flow Rate

open

Electrolyte

viscolene

Max Pressure

0.1 bar

Range

pH: 0 to 12

Recommended Operating Temperature

0 to 50°C (32 to 122°F)

Tip / Shape

flat

Temperature Sensor

yes

Amplifier

yes

Body Material

glass

Cable

7-pole; 1 m (3.3’)

Recommended Use

surface, leather, paper, emulsions

Connection

Quick Connect DIN*

Special Note

* Recommended for use with HI99171 pH meter

 

 

Sve cene su bez PDV-a i bez troškova isporuke, osim ako nije drugačije navedeno. Hanna Instruments d.o.o. — Milana Kašanina 2 — 11000 Beograd (Srbija ) — ID PDV-a 108788882 © 2022 Sva prava zadržana