SKU
HI12300

Digitalna PEI pH elektroda za terenske namene - HI12300

17.466,00 RSD
Na lageru
HI12300 je plastična pH elektroda napunjena gelom sa ugrađenim temperaturnim senzorom za merenja kompenzovana temperaturom. Ova sonda ima 3,5 mm priključak koji je dizajniran isključivo za upotrebu sa Hanna Instruments edge® meračima. Elektroda HI12300 ima ugrađeni mikročip koji čuva informacije o tipu senzora, serijskom broju i kalibraciji. Takođe ima jedinstveni keramički spoj, a sferni deo za osetljivost pH napravljen je od stakla opšte namene. Elektroda ima robusno PEI (polieterimidno) telo koje ima hemijsku otpornost staklenog tela u nelomljivoj plastici što ga čini idealnim za terenske i industrijske primene.
  • Sferni stakleni vrh
  • Dupli referentni spoj
  • 3.5 mm priključak

Digitalna PEI pH elektroda za terenske namene

Ugrađeni mikro-čip

Ugrađeni mikročip čuva podatke o vrsti senzora, serijskom broju i kalibracionim podacima koji uključuju datum, vreme, nagib, stanje sonde i korišćene pufere. Ove informacije automatski se čitaju pomoću edge® merača nakon priključenja elektrode. Mogućnost prenosa informacija omogućava brze zamene sondi bez potrebe za ponovnom kalibracijom. Sva merenja pH vrše se unutar elektrode i digitalno se prenose u merač. Tako se prevazilaze šumovi koji se tradicionalno javljaju sa pojavom visoke ulazne impedance analognom mernog sistema. Električni šumovi se mogu proizvesti iz ugrađenog senzora temperature i tokom rada u vlažnom okruženju.

Sferni stakleni vrh

Dizajn vrha sferičnog oblika omogućava široko područje kontakta sa uzorkom. To omogućava brži odziv elektrode sa većim stepenom stabilnosti. Vrh koristi staklenu formulaciju koja ima otpor cca 100 megaohm-a. To znači da su uslovi merenja optimalni oko temperature okoline. Upotreba elektrode stakla formulacije visoke ili niske temperature, oko sobne temperature ne bi bila optimalna zbog dugog vremena odziva ili skraćenog životnog veka elektrode.

Dupli referentni spoj

Elektroda sa dvostrukim spajanjem ima unutrašnji odeljak oko referentne žice. Joni srebra prisutni su u elektrolitu unutrašnjeg odeljka, u kome se nalazi Ag / AgCl referentna žica; elektrolit izvan ovog odeljka je bez srebra. Dizajn dvostrukog spoja znači da se uzorak ne kontaminira srebrom. Ovaj dizajn omogućava merenje u primenama gde su joni srebra u uzorku nepoželjni.

PEI telo elektrode

Telo PEI (polieterimidne elektrode) je pogodno za širok spektar primena i posebno pogoduje terenskim merenjima zbog svoje izdržljivosti. Zaštita oko vrha sfernog stakla smanjuje mogućnost loma PEI plastika je visokokvalitetna plastika koja je hemijski otporna na mnoge agresivne hemikalije.

Ugrađeni temperaturni senzor

HI12300 ima ugrađeni senzor temperature termistora koji se nalazi na vrhu indikatorske pH elektrode. Senzor temperature omogućava očitavanje temperature visoke tačnosti i treba da bude što bliže indikatorskoj pH elektrodi da bi se nadoknadio efekat koji temperatura ima na potencijal membrane. Tačnim očitavanjem moguće je obezbediti sa merenjima precizno kompenzovanim temperaturom.

 

Specifikacije

Ime Detalji
SKU HI12300
Opis kombinovana, digitalna, pH elektroda
Referentni spoj dupli, Ag/AgCl
Spoj/protok keramički, jednostruki / 15-20 µL/h
Elektrolit gel
Maksimalni pritisak 2 bar
Opseg pH: 0 do 12
Preporučena radna temperatura -5 do 70°C (23 do 158°F) - LT
Vrsta/Oblik sferni (dia: 7.5 mm)
Temperaturni senzor Da
Odgovarajući pin ne
Pojačivač Da
Materijal PEI
Kabl 1 m (3.3’)
Preporučena upotreba terenske primene
Priključak 3.5 mm
Sve cene su bez PDV-a i bez troškova isporuke, osim ako nije drugačije navedeno. Hanna Instruments d.o.o. — Milana Kašanina 2 — 11000 Beograd (Srbija ) — ID PDV-a 108788882 © 2022 Sva prava zadržana