SKU
HI96785

Fotometar za određivanje boje meda - HI96785

47.355,00 RSD
Na lageru
Prenosni fotometar za med HI96785 koristi se za merenje propusnosti svetlosti za određivanje boje meda. HI96785 kombinuje tačnost i jednostavnost upotrebe u ergonomskom, prenosivom prevazilažeći postojeću praksu ocenjivanja "odokativnom" metodom. HANNA prenosni fotometri poseduju napredni optički sistem; kombinacija specijalne volframove lampe, uskog pojasa filtera interferencija i silicijumskog fotodetektora obezbeđuju tačna fotometrijska očitavanja svaki put.
  • Kalibriše se u 100% transmisije sa standardom glicerola.
  • Auto-off
  • Digitalna analiza boje meda od 0-150 mm Pfund
HI96785 je prenosni analizator koji se koristi za određivanje boje meda. HANNA prenosni fotometri poseduju napredni optički sistem; kombinacija specijalne volframove lampe, uskog pojasa filtera interferencija i silicijumskog fotodetektora obezbeđuju tačna fotometrijska očitavanja svaki put. Ekskluzivni sistem zaključavanja kivete osigurava da se kiveta svaki put ubacuje u mernu ćeliju u istom položaju da bi se održala konzistentna dužina putanje 10 mm.

Pregled funkcionalnosti:

Automatsko isključivanje - Automatsko isključivanje nakon 10 minuta nekorišćenja kada je merač u režimu merenja. Sprečava trošenje baterija u slučaju da slučajno ostane upaljen merač.

Indikator statusa baterije-Pokazuje preostalu bateriju.

Poruka o grešci -Poruke na ekranu koje upozoravaju na probleme, uključujući nedostatak poklopca, visoku nulu i nizak standard.

Indikator hlađenja lampe- Da biste održali željenu talasnu dužinu koja se koristi za apsorbancu, potrebno je osigurati da se komponente ne pregrevaju od toplote koju stvara volframova lampa. Svaki fotometar dizajniran je tako da omogući minimalno vreme da se komponente ohlade. Pre snimanja očitavanja prikazuje se indikator lampice za hlađenje.

Značaj upotrebe

Primarna karakteristika komercijalne klasifikacije meda je boja. Klase boja izražene su u milimetrima (mm) Pfundu u poređenju sa standardnom referencom glicerina za analitički razred.

Prirodna boja meda ima mnogo tonaliteta: od slamnato žute do ćilibarne, od tamno ćilibarne do gotovo crne sa nijansom crvene. Boja neobrađenog meda potiče od botaničkih sorti koje pčele koriste; zbog toga njegova obojenost omogućava komercijalnu identifikaciju izvornog cvetnog tipa.

Boja meda ima tendenciju potamnjenja s godinama ili se menja u skladu sa metodom konzerviranja ili proizvodnje koju koriste pčelari. Ove prakse mogu uključivati upotrebu starih košnica, kontakt s metalima, temperaturu očuvanja i izlaganje svetlosti.

HI96785 koristi direktno merenje za određivanje boje meda u rasponu od 0 do 150 mm Pfund-a. Ovaj fotometar ima volframovu lampu sa uskim opsegom interferencijalnog filtera za izolaciju talasne dužine od 420 nm i 525 nm. Svi uzorci se mere u kvadratnoj kiveti sa svetlosnim putem od 10 mm i upoređuju se sa standardom glicerola. Očitavanja procenta propusnosti svetlosti direktno su prikazana kao mm Pfund. Sa svojim naprednim optičkim sistemom, visoko precizni merač eliminiše subjektivnost da bi se omogućila tačna i ponovljiva očitanja.

Donja tabela prikazuje klasifikaciju USDA za uzorke meda i srodne mm Pfund.

USDA standardi boja

Opseg u Pfund skali (mm)

Bela voda

8 ili manje

Ekstra bela

od 8 do 17 (uključen)

Bela

Između 17 i 34 (uključena)

Veoma svetla ćilibarna

Od 34 do 50 (uključena)

Svetla ćilibarna

Od 50 do 85 (uključena)

Ćilibarna

između 85 i 114 (uključena)

Tamna ćilibarna

preko 114

Specifikacije:

Ime Detalji:
sku HI96785
Opseg 0 do 150 mm Pfund
Rezoulicija 1 mm Pfund
Tačnost ±2 mm Pfund @ 80 mm Pfund
Metod direktno merenje
izvor svetlosti volfram lampa
Detektor svetlosti silikonska fotoćelija
Napajanje 9V battery
Auto-off nakon deset minuta nekorišćenja u režimu merenja; posle jednog sata nekorišćenja u režimu kalibracije; sa poslednjim podsetnikom za čitanje
Okruženje 0 do 50°C (32 do 122°F); RH max 95% ne-kondenzujući
Dimenzije 192 x 104 x 69 mm (7.6 x 4.1 x 2.7”)
Težina 320g (11.3 oz.)
Sve cene su bez PDV-a i bez troškova isporuke, osim ako nije drugačije navedeno. Hanna Instruments d.o.o. — Milana Kašanina 2 — 11000 Beograd (Srbija ) — ID PDV-a 108788882 © 2022 Sva prava zadržana