SKU
HI4004

Jon selektivna elektroda za kalcijum (ISE) - HI4004

114.021,00 RSD
Na lageru
HI4004 je tečna, polu ćelijska jon selektivna elektroda (ISE) za određivanje kalcijuma (Ca2 ) u rastvoru. PVC membrana koja se sastoji od organskog jonskog izmjenjivača stvara promenu potencijala usled razmene kalcijum jona između membrane organskog polimera i uzorka. Unutrašnji senzorski elementi smešteni su u izdržljivom epoksidnom telu. HI4004 je idealan za razne primene u industriji hrane i pića i za analizu vode.
  • Tečni membranski senzor
  • Detekcija od 0.12 do 40,080 mg/L Ca2
  • Za upotrebu sa referentnom polućeljiskom elektrodom HI5315.

Jon selektivna elektroda za određivanje kalcijuma HI4004 je potenciometrijski polu-ćelijski senzor smešten unutar epoksidnog tela. Unutrašnji elementi su izolovani iz uzorka pomoću PVC membrane od organskih polimera. Ovom tečnom membranskom senzoru potrebna je posebna referentna elektroda da bi kompletirao merni sistem.

Hannine tečne membranske polućelijske elektrode dizajnirane su za upotrebu sa referentnom polućelijskom elektrodom HI5315. Ova referentna polućelijska elektroda ima kupolasti spoj. Prekrivena geometrija konusa senzora formira tečni spoj sa testiranim rastvorom na vrhu spoja, stvarajući visoko stabilan referentni potencijal i konzistentne brzine protoka elektrolita u rastvor. Jednostavnim pritiskom gornjeg dela ISE-a olakšava se pražnjenje rastvora za punjenje elektrolita i zamena po potrebi.

Da bi HI4004 tačno određivala kalcijum, važno je da se jonska snaga standarda i uzorka podesi na visoku i konstantnu vrednost rastvorom za podešavanje kalcijum-jonske snage (ISA). Podešivač obezbeđuje da je koeficijent aktivnosti konstantan tako da se može meriti koncentracija slobodnih jona kalcijuma. Merenjem svih rastvora sa konstantnom jonskom snagom smanjuje se greška između merenja. Tečna membrana HI4004 može da meri od 3 uM (0,12 mg / L) do 1M (40,080 mg / L).

Konverziona tabela za Ca2

 

Pomnožiti

mol/L (M) do ppm (mg/L)

40080

ppm (mg/L) do M (mol/L)

2.49 x 10-5

Pregled funkcionalnosti:

Zamenjivi senzorni moduli

Polućelijske jon selektivne elektrode sa tečnom membranom su elektrode koje detektuju slobodne jone u rastvoru. HI4004 dizajnirana je tako da uključuje jednostavnu zamenu senzornog modula.

Izdržljivo epoksi telo

Telo sonde sastoji se od izdržljive epoksidne smole.

BNC priključak

HI4004 poseduje univerzalni BNC konektor za lako povezivanje na bilo koji stoni merač sa ženskim ulazom BNC sonde.

Teorija upravljanja elektrodom

Tečna membrana jon selektivne elektrode razvija napon zbog jonske razmene koja nastaje između rastvora i polimerne membrane koja sadrži organsku smolu za razmenu jona. Kada je jonska saga rastvora fiksirana dodatkom podešivača jonske snage, napon je proporcionalan koncentraciji slobodnih jona u rastvoru.

Specifikacije

Ime Detalji:
SKU HI4004
Vrsta polimer membrana; polućelijska
Opseg merenja 1M do 3•10-6M 40080 do 0.12 mg/L (ppm)
Optimalni pH opseg 4 do 10
Temperaturni opseg 0 do 40°C
Prečnik 12 mm
Dužina 120 mm
Materijal tela epoxy/PVC
Kabl 1 m koaksijalni
Uobičajena primena određivanje slobodnog kalcijuma u proizvodnji hrane i pića, obradi vode i morskoj vodi
Priključak BNC
Sve cene su bez PDV-a i bez troškova isporuke, osim ako nije drugačije navedeno. Hanna Instruments d.o.o. — Milana Kašanina 2 — 11000 Beograd (Srbija ) — ID PDV-a 108788882 © 2022 Sva prava zadržana