SKU
HI83749-20

Bentocheck rastvor - HI83749-20

3.260,10 din.
Na lageru
Prenosni merač mutnoće i Bentocheck HI83749 dizajniran je za određivanje nivoa zamućenosti i stabilnosti proteina u vinu. Određivanje bentonita zahteva dodavanje HI83749-20 rastvora Bentocheck da bi se utvrdilo da li dodavanje je agensa za bistrenje bentonita potrebno za stabilizaciju vina.
  • Unapred izmereni rastvori
  • Jasno obeležen brojem serije i datumom isteka
  • Ambalaža koja odbija svetlost
Prevencija proteinske mutnoće ili taloženja u vinima iz flaša univerzalna je briga, a često je vino potrebno stabilizovati pre flaširanja. Filtriranje je proces uklanjanja supstanci koje doprinose zamućenosti vezanjem putem adsorpcije. Bentonitna glina je često korišćeno sredstvo za finoću vina; negativno je naelektrisana i ubacuje se u vino kao kaša, ili fini prah pomešan sa vodom. Negativno naelektrisana glina veže se za pozitivno naelektrisane proteinske molekule, a ova neutralizacija omogućava da se čestice slegnu, pretvarajući napitak u željenu boju i bistrinu. Ovaj postupak takođe čini vino stabilnijim, što znači da se njegov vinski ukus, aroma i izgled neće značajno promeniti tokom skladištenja Međutim, važno je da vinar tačno zna koliko bentonita treba dodati - ako ga dodate previše, on zapravo može ukloniti karakteristične boje i ukuse.

Korišćenjem turbidimetra HI83749 vinari mogu odrediti početnu zamućenost pre dodavana HI83749-20. Kada je unapred izmereni rastvor dodat vinskom uzorku, meri se ponovo mutnoća. Ako je drugo očitavanje manje od inicijalnog uvećanog za 2, vino se smatra stabilnim. Inače, vinari mogu da sprovedu postupak za utvrđivanje odgovarajuće količine bentonita koji mora da se doda da bi se stablo stabilizovalo i proverilo sa HI83749.

Sve cene su bez PDV-a i bez troškova isporuke, osim ako nije drugačije navedeno. Hanna Instruments d.o.o. — Milana Kašanina 2 — 11000 Beograd (Srbija ) — ID PDV-a 108788882 © 2022 Sva prava zadržana