SKU
HI3619D

ORP Elektroda sa DIN priključkom - HI3619D

25.707,00 din.
Na lageru
HI3619D je staklena, punjiva, digitalna ORP elektroda sa jednim spojem i sa DIN priključkom. Ova elektroda ima jedan keramički spoj kao deo referentne ćelije i platinasti ORP senzorski pin. Ovakav dizajn je idealan za laboratorijsku upotrebu i dezinfekciju ORP merenja.
  • Pin od platine
  • Jedan keramički spoj
  • Za korišćenje u laboratorijskim opštim primenama sa pH meračima HI98140, HI98150, HI98230, HI98240

Hanna Instruments nudi širok izbor ORP elektroda namenjenih za mnogo različitih primena. Vrsta materijala koji se koristi za senzorski pin, vrsta stakla koje se koristi za izradu tela elektrode, vrsta spoja i korišćeni elektrolit su samo neke od konstruktivnih karakteristika.

HI3619D koristi pin od platine, stakleno kućište, jedan keramički spoj i može se ponovo puniti sa 3,5M KCl AgCl.

 

Pin od platine

HI3619D ORP senzor je napravljen od platine. ORP senzor mora biti hemijski inertan; ne može se oksidisati ili se redukovati. Takođe mora imati odgovarajuće površinske karakteristike za podsticanje brze razmene elektrona, svojstva poznatog kao velika gustina razmene struje. Dva plemenita metala dokazano su dobra za ovu svrhu: čista platina i čisto zlato koriste se u izgradnji ORP senzora. Platinasti senzor se često preferira jer je mehanički jednostavniji i sigurniji za proizvodnju. Platina se može zavariti na staklo i ima isti toplotni koeficijent. Signal platinastog senzora prenosi se kroz telo elektrode, a zajedno sa referentnim signalom vodi se do merača.

 

Stakleno telo elektrode

Telo od stakla je idealno za upotrebu u laboratoriji. Staklo je rezistentno na agresivne hemikalije i lako se čisti. Stakleno telo elektrode takođe omogućava lak prenos toplote na elektrolit. mV generisan iz referentne ćelije je temperaturno zavisan. Što se pre postigne ravnoteža to je stabilniji referentni potencijal.

 

Jedan keramički spoj

Spoljni spoj elektrode, poznat i kao slani most, je neophodna komponenta električnog kola. Kretanje jona mora da teče kroz spoj za stabilno očitavanje. Spojna referenca ima jedan keramički frit. Keramika je porozni materijal koji se lako stapa sa staklenim kućištem i ima sličan koeficijent ekspanzije. Jednostruki keramički spoj ima protok od 15-20 µL / sat. Ostali tipovi spajanja dostupni su sa većim protokom i izrađeni od različitih materijala.

 

Punjiva

HI3619D je punjiva sonda. Rastvor koji ova ORP elektroda koristi za punjenje je HI7071 3.5M KCl AgCl. Ako koristite ORP elektrodu koja se može ponovo puniti, poklopac za punjenje treba ukloniti pre merenja. Uklanjanje poklopca stvara pozitivni pritisak glave u referentnoj ćeliji omogućavajući veći protok elektrolita kroz spoljni spoj. Veća brzina protoka rezultiraće bržim i stabilnijim očitavanjem.

 

DIN Priključak

HI3619D koristi DIN priključak. Ova vrsta konektora je uglavnom prisutna kod merača sa kojima se isporučuje i možda neće biti zamenljiva. Neke od ostalih vrsta priključaka: BNC, na zavrtanje, T-tip i 3,5 mm priključak.

 

Specifikacije

 

Materijal

Staklo

Referentni spoj

jednostruki, Ag/AgCl

Spoj / protok

keramički, jednostruki / 15-20 uL / ​​h

Elektrolit

3,5 M KCl AgCl

Opseg

ORP: ±2000 mV

Max. pritisak

0.1 bar

Oblik vrha

platinasti vrh sa pinom

Prečnik

12 mm

Dužina tela/ukupna dužina

120 mm / 175.5 mm

Preporučena radna temperatura

20 do 40°C (68 do 104°F)

Temperaturni senzor

Ne

Odgovarajući pin

Ne

Pojačivač

Da

Kabl

7-polni; 1 m (3.3')

Priključak

DIN

Primene

opšta primena, laboratorijska primena, ORP titracije

Sve cene su bez PDV-a i bez troškova isporuke, osim ako nije drugačije navedeno. Hanna Instruments d.o.o. — Milana Kašanina 2 — 11000 Beograd (Srbija ) — ID PDV-a 108788882 © 2022 Sva prava zadržana