SKU
HI2202-02

Pametni pH metar sa Bluetooth® tehnologijom edge® blu - HI2202-02

56.424,76 din.
Na lageru
Oslobodite se nepotrebnih žica i kablova kada vršite merenje pH. Hanna Instruments je ponosna što predstavlja edge®blu, pametni pH metar koji koristi pH elektrode sa Bluetooth® Smart tehnologijom (Bluetooth 4.0). Ove pH elektrode se bežično povezuju sa edgom  ili kompatibilnim Appleili Android® uređajem koji pokreće aplikaciju Hanna Lab.
  • edge®blu koristi HALO ™ Bluetooth pH elektrode sa ugrađenim temperaturnim senzorom za bežično slanje podataka merenja na merač ili kompatibilni Apple ili Android uređaj koji pokreće aplikaciju Hanna Lab.
  • edge®blu poseduje naprednu dijagnostiku pH elektroda kako bi osigurao bezbrižna merenja. Dijagnostika uključuje Hanninu ekskluzivnu funkciju provere CAL-a koja upozorava korisnike na potencijalne probleme tokom kalibracije.
  • edge®blu poseduje kapacitivnu dodirnu tastaturu koja daje prepoznatljiv, moderan izgled. Tastatura je dovoljno osetljiva da se koristi sa laboratorijskim rukavicama i ima brz odziv.

Pametni pH-metar edge®blu je tanak i lagan instrument, modernog dizajna.

edge blu ima neverovatno širok ugao gledanja, LCD od 5,5 inča i osetljivu kapacitivnu dodirnu tastaturu. edge®blu je jednostavan za konfigurisanje, kalibraciju, merenje, evidentiranje i prenos podataka na računar ili USB disk. Ovaj merač poseduje Hannin ekskluzivni CAL Check ™ kako bi upozorio da li se koristi HALO pH elektroda koja nije čista ili su vam puferi zagađeni tokom kalibracije. Indikator se takođe prikazuje nakon kalibracije koji pokazuje ukupno stanje sonde koje se zasniva na karakteristikama pomaka i nagiba pH elektrode.

Svestrani dizajn pametnog pH-metra edge®blu čini jednak ugođaj pri merenju kod kuće, na terenu, laboratorijskoj klupi ili montiranom na zid.

Nosač i držač elektrode

edge® je opremljen postoljem sa podesivim okretnim držačem elektrode  i sigurno držanje edge® na optimalnom uglu gledanja.

Zidni nosač

Korišćenjem postolja za zidno montiranje (uključeno), edge® se može postaviti na zid, ne zauzimajući gotovo nikakav prostor. Postolje ima ugrađeni konektor za napajanje edge® i punjenje baterija. edge je dizajniran  da vam uštedi dragocen prostor na stolu.

Veliki LCD koji se lako čita

edge®blu poseduje LCD koji meri 5,5 ”i koji se jasno vidi sa preko 5 metara. Dodajte tome širok ugao gledanja od 150 stepeni i dobićete jedan od najčistijih LCD ekrana u industriji. Pored velikog LCD-a, edge® takođe ima i vodiče preko celokupnog teksta prikazane na dnu ekrana. Nema potrebe za dešifrovanjem kodiranih skraćenica.

Kapacitivna tastatura

edge®blu poseduje osetljive kapacitivne tastere na dodir za precizno pritiskanje tastera tokom kretanja duž menija i ekrana edge-a. Budući da su deo ekrana, tasteri se nikada ne mogu začepiti ostacima uzorka.

Bluetooth digitalne pH elektrode

edge®blu koristi HALO® Bluetooth digitalne pH elektrode. Jednom kada se sonda poveže, prenose se sve informacije o senzoru, uključujući radne specifikacije senzora i informacije o kalibraciji. pH elektrode je lako zameniti kada želite da pređete sa merenja sa jednim tipom na drugi bez potrebe za ponovnom kalibracijom.

Kalibracija pH do pet tačaka

U standardnom režimu, edge®blu se može automatski kalibrisati u do 5 tačaka sa 7 standardnih bafera (1.68, 4.01, 6.86, 7.01, 9.18, 10.01, 12.45) i 2 prilagođena pufera.

Karakteristika dobre laboratorijske prakse (GLP)

GLP podaci se mogu pregledati u bilo kom trenutku pritiskom na taster. GLP podaci uključuju datum, vreme, pufere, offset i nagib poslednje pH kalibracije.

CAL Check pH tehnologiju za nadgledanje elektroda

Hannina ekskluzivna funkcija CAL Check analizira odgovor pH elektrode u pH odbojnicima tokom procesa kalibracije kako bi upozorila korisnika na potencijalne probleme kao što su kontaminirani pufer i čista elektroda. Nakon kalibracije, indikatori stanja sonde prikazuju se na ekranu za merenje. Stanje sonde zasnovano je na karakteristikama pomeranja i nagiba pH elektrode.

Više režima evidentiranja

Dostupni su režimi prijavljivanja na zahtev, logovanje stabilne vrednosti i intervalnog evidentiranja. Na zahtev se može evidentirati do 200 tačaka podataka, a dodatnih 200 tačaka za uzorke evidentirane nakon stabilnog očitavanja. Intervalno beleženje je prilagodljivo od 5 sekundi do 180 minuta. Do 600 zapisa može se sačuvati u najviše 100 intervalnih lotova. Načini evidentiranja mogu se pokrenuti sa merača ili jednostavnim pritiskom na taster HALO® pH sondi.

Dvostruki USB portovi

edge®blu se može povezati na računar ili USB fleš disk za prenos evidentiranih podataka. Mikro USB priključak se takođe može koristiti za punjenje merača.

Punjiva baterija

edge®blu ima ugrađenu punjivu bateriju koja se puni kada je merač na priključenom postolju ili postolju za montiranje na zid. Baterija se takođe može puniti preko mikro USB porta bilo putem USB porta sa računara ili direktno na napajanje.

HALO ™ pH elektrode sa Bluetooth® pametnom tehnologijom

Svaki edge®blu isporučuje se sa HI11102 HALO® Bluetooth pH elektrodom. HALO® koristi Bluetooth pametnu tehnologiju (Bluetooth 4.0) koja je energetski efikasna i omogućava sondi da radi na 1 CR2032 bateriji približno 500 sati. pH-elektroda HI11102 HALO® ima dvostruki spoj, pH-elektroda sa staklenim telom napunjena gelom i ugrađenim senzorom temperature termistora. Sva očitavanja automatski se nadoknađuju za temperaturne razlike. pH elektroda HI11102 HALO® prenosi podatke merenja direktno na edgeblu ili kompatibilni Apple ili Android uređaj. Sve HALO® pH elektrode su automatski otkrivene, pružajući tip pH senzora, podatke o kalibraciji i serijski broj kada su povezane. pH elektroda HALO® takođe ima plavi LED prsten koji menja frekvenciju treperenja na osnovu toga da li je u režimu merenja ili kada je povezan sa edge®blu ili kompatibilnim uređajem. Dugme smešteno na HALO ™ pH sondi služi za njegovo stavljanje u režim otkrivanja ili za evidentiranje podataka direktno na edgeblu ili kompatibilni Apple ili Android uređaj.

Bluetooth pametna tehnologija

HI11102 HALO® pH elektroda koristi Bluetooth pametnu tehnologiju (Bluetooth 4.0). Ova tehnologija nudi malu potrošnju energije omogućavajući dugo trajanje baterije od 500 sati. Domet Bluetooth veze je 10 metara (33 ’) između sonde i uređaja za prijem.

Automatska detekcija

Pritiskom na dugme na HI11102 HALO® pH elektrodi sonda se stavlja u režim otkrivanja i detektovaće je edge blu ili kompatibilni uređaj koji pokreće aplikaciju Hanna Lab. Nakon povezivanja serijskog broja, informacije o kalibraciji, uključujući datum, vreme i upotrijebljene bafere, kao i specifikacije elektroda učitaće se u brojilo. Posedovanje ovih podataka u elektrodi omogućava jednostavno prebacivanje na druge pH elektrode bez ponovnog kalibrisanja. Detalji elektrode i podaci o kalibraciji čuvaju se u evidentiranim očitavanjima.

Dizajn pH elektrode

pH elektroda HI11102 HALO® je stakleno telo, napunjeno gelom, sa dvostrukim spojem pH elektroda koja ima indikatorsku sondu napravljenu od stakla opšte namene. Stakleno telo je otporno na mnoge hemikalije i lako se čisti. Ispunjenost gelom smanjuje potrebu za održavanjem, jer nema rastvora za punjenje. Dizajn dvostrukog spoja pogodan je za razna rastvore koji mogu sadržati supstance kao što su teški metali ili Tris pufer koji će dovesti do taloženja i začepljenja spoja od srebreno hlorida (AgCl) koji se nalazi u jednoj sondi za spajanje. Sonda za indikaciju opšte namene ima temperaturni opseg upotrebe od -5,0 do 80,0 ° C (23,0 do 176,0 ° F) i za uzorke koji imaju pH od 0 do 12.

Ugrađeni senzor temperature

pH elektroda HI11102 HALO® ima ugrađeni senzor temperature termistora koji se nalazi na vrhu indikatorske pH elektrode. Termistorski temperaturni senzor obezbeđuje očitavanje temperature sa visokom tačnošću i treba da bude što je moguće bliže indikacionoj pH elektrodi kako bi se kompenzovao efekat koji temperatura ima na promenu otpora stakla. Tačnim očitavanjem moguće je postići temperaturno kompenzovano očitavanje.

iOS i Android kompatibilnost

pH elektroda HI11102 HALO® kompatibilna je sa Apple ili Android uređajima koji pokreću aplikaciju Hanna Lab, dostupni su za besplatno preuzimanje. Aplikacija Hanna Lab pretvara bilo koji kompatibilni Apple ili Android uređaj u pH-metar sa profesionalnim karakteristikama. Funkcije uključuju kalibraciju, merenje, evidentiranje podataka, grafikovanje i deljenje podataka. Merenje i zapisivanje pH i temperature u intervalima od jedne sekunde započinju čim je sonda priključena. Merenja se mogu prikazati sama na displeju, sa tabelarnim podacima ili u obliku grafikona. Grafikon se može pomerati i zumirati tehnologijom pinch-to-zoom za poboljšano gledanje. Sva očitavanja koja premašuju korisnički definisani prag alarma označena su žutom bojom na mernom ekranu, grafikonu i tabeli. Očitavanja koja premašuju specifikacije pH sonde označena su crvenom bojom. Očitavanja se automatski čuvaju u datoteci istorije svakog sata, ograničena samo raspoloživom memorijom na uređaju. Takođe se mogu sačuvati očitavanja u određenim vremenskim intervalima. Sačuvane datoteke dnevnika mogu biti označene informacijama specifičnim za merenje, a takođe se mogu deliti putem e-pošte u CSV (vrednosti odvojene zarezom - comma separated values).

Specifikacije

Ime Detalji
SKU HI2202-01
pH opseg pH: -2.000 do 16.000 (Standard režim), -2.00 do 16.00 (bazični režim); ±1000 mV
pH Rezolucija 0.001 pH, 0.01 pH; 0.1 mV
pH Tačnost (@25°C/77°F) ±0.01 pH, ±0.002 pH; ±0.2 mV
pH Kalibracija 5 tačaka (Standardni režim) 1.68, 4.01 (3.00†), 6.86, 7.01, 9.18, 10.01, 12.45, i 2 prilagodiva pufera; 3 Tačke (Bazični  režim) 4.01; 6.86; 7.01; 9.18; 10.01
pH Temperaturna kompenzacija ATC: -5.0 do 100.0ºC; 23.0 do 212.0°F*
Temperaturni opseg -20.0 do 120.0 ºC, -4.0 do 248.0 °F
Temperaturna rezolucija 0.1 °C, 0.1 °F
Temperaturna tačnost ±0.5 °C, ±0.9 °F
pH Elektroda HI11102 staklena, gelom punjena pH elektrode sa temperaturnim senzorom
Napajanje 5 VDC adapter (uključen)
Okruženje 0 do 50°C (32 to 122°F), RH max 95% ne kondenzujući
Dimenzije 202 x 140 x 12 mm (7.9” x 5.5” x .05”)
Težina 250 grama (8.82 oz.)
Ordering Information HI2202 edge® blu postolje i držač za sto, zidno postelje, USB kabl, HI11102 staklenu pH elektrodu sa gelom i temperaturnim senzorom, pH 4 kesice rastvora, pH 7 kesice rastvora, pH 10 kesice rastvora, kesica rastvora za čišćenje, 5 VDC  adapter, uputsva i sertifikat kvaliteta
Sve cene su bez PDV-a i bez troškova isporuke, osim ako nije drugačije navedeno. Hanna Instruments d.o.o. — Milana Kašanina 2 — 11000 Beograd (Srbija ) — ID PDV-a 108788882 © 2022 Sva prava zadržana