O nama

Hanna Instruments je osnovana u Limeni u Italiji od strane Oskara i Ane Nardo. Od tada, Hanna Instruments je izrasla u svetskog lidera u razvoju elektro-analitičkih instrumenata. Razvoj novih instrumenata za klijente koji nisu imali prilike ranije da se susreću sa sličnim instrumentima, doveo je do velikog uspeha kompanije. Osamdesetih godina kompanija je pred sebe stavila zadatak da razvije pH metar koji bi bio pristupačan, precizan i jednostavan za upotrebu. Rezultat napora kompanije bio je pHep (pH electronic paper). Ovaj merač koristio je integrisano kolo da meri odziv napona pH elektrode spakovane u uređaj koji staje u džep. Kalibracija ovog pH metra vršila se ručno, a cena je bila manja od $50,00. Brojne prednosti instrumenta proistekle su iz činjenice da je kompanija razvila instrument jednostavan za rukovanje i veoma pristupačan za sve koji su se bavili elektro-analitičkim merenjima, bilo da je reč o farmeru koji meri pH vrednost zemljišta za obradu ili tehnologu kome je potrebno merenje u laboratoriji. Hanna Instruments je korisnicima pružila alternativu do tada korišćenih lakmus papira i hemijskih indikatora, u vidu preciznog elektronskog instrumenta.
Hanna Instruments ima istoriju razvoja inovativnih uređaja i povoljne cene koji omogućavaju jednostavna i precizna merenja. Mnoge inovacije iz Hanne postale su standardi u instrumentalnoj industriji.

Inovacije su uključivale:

  • pH elektrodu sa ugrađenim temperaturnim senzorom
  • Vodootporni prenosni pH metar
  • Jednoparametarski kolorimetri
  • Prenosna sonda za konduktivnost
  • Multiparametarski ručni testeri
  • Multiparametarski prenosni merači sa ugrađenim GPS-om

Kompaniju Hanna Instruments trenutno vodi Martino Nardo, sin Oskara i Ane Nardo. Pod rukovodstvom Martina Narda, Hanna Instruments nastavlja sa razvojem inovativnih, jedinstvenih proizvoda. Najnovije inovacije obuhvataju i najtanji multiparametarski merač na tržištu i pH senzor sa ugrađenom Bluetooth Smart tehnologijom. Edge pH/EC/DO merač plasiran je na tržište 2014. godine i njegova debljina je samo 0.5”. Edge koristi digitalne senzorne sa 3.5-milimetarskim priključkom i ima mogućnost promene parametara koji se mere jednostavnom promenom sonde. Takođe u 2014. je izašla još jedna inovacija od Hanne, a to je Halo pH elektroda. Ova elektroda je prva Bluetooth elektroda za pH/temperaturu. Halo elektroda prenosi merene podatke bežično na Apple iPad uređaj na kome je uključen Hanna softver Hanna Lab App. U 2015. izašao je edge blu, koji donosi Bluetooth konekciju i na pH-metar. Sada se Halo tehnologija može koristiti i na klasičnim pH metrima koji su povezani sa računarom i tablet uređajem. Halo linija pH elektroda nastavlja da se proširuje kako bi obuhvatila i ostale programe merenja. Bluetooth elektrode polako postaju standard i u skorijoj budućnosti će biti uobičajena pojava.

Biti lider u inovacijama je samo jedan deo naše priče. Mi nismo samo dizajneri i konstruktori proizvoda, već i vertikalno integrisani proizvođači. Ideja je da se kontroliše kompletan proces proizvodnje kako bi se isporučio kvalitetetan proizvod. Zapošljavamo inženjere koji konstruišu ne samo elektroniku, već i programske pakete za same uređaje. U proizvodnji matičnih ploča koristimo SMT (surface mounted technology) tehnologiju, čvrsti koferi i dodatni plastični elementi koji se takođe proizvode kod nas, baš kao i svi reagensi, rastvori, elektrode i sonde. Na ovaj način, kada proizvodnja ostaje “kod kuće”, obezbeđuje se puna kontrola proizvodnog procesa, redukuju troškovi “outsource-a” i isporučuje proizvod najvišeg kvaliteta. Što je još važnije, obezbeđuje se fleksibilnost, što znači da se proizvodnja može brzo prilagoditi posebnim potrebama tržišta.

Danas, Hanna proizvodi više od 3000 proizvoda u pogonima koji se nalaze SAD, Italiji, Rumuniji i na Mauricijusu. Ponosni smo na činjenicu da potrošačima nudimo jedinstvena rešenja. Nastavićemo dalje da ulažemo napore kako bismo što bolje razumeli izazove sa kojima se naši klijenti suočavaju u obavljanju analitičkih merenja, kako bi razvili rešenja koja će im omogućiti jednostavno korišćenje instrumenta i precizne rezultate.