Procesne elektrode

HANNA Instruments svetski lider u proizvodnji procesnih elektroda

Od početka devedesetih godina prošlog veka, Hanna je lider u istraživanju i razvoju procesnih elektroda za pH i ORP. Sledstveno, Hanna danas sa ponosom predstavlja najnoviju seriju industrijskih elektroda Flat Tip serija koja zaokružuje širok raspon Hanna procesnih elektroda za industrijsku primenu. Sve Hanna industrijske elektrode za pH i ORP su kombinovani tip elektroda, odnosno sastoje se od referentne polućelijske i radne (indikatorske) elektrode.

elektrode-1

Referentne polućelijske

Referentne polućelijske obezbeđuju stabilan referentni potencijal. Za vreme veka trajanja elektrode ovaj potencijal može da varira što najverovatnije je signal da je istakao vek trajanja elektrode.

Glavni razlozi za varijacije referentnog potencijala su:

  • Kontaminacija elektrolita
  • Rastvor
  • Elektrohemijska reakcija
  • Začepljenje otvora

Usled dugogodišnjeg ispitivanja elektroda u industrijskim primenama, Hanna je pronašla rešenje za sve izazove.

process-1
 

 

Tipovi elektroda prema korišćenom materijalu (staklo, PVDF, PEI)

 

Staklena elektroda

Dizajnirana je tako da može da izdrži visok pritisak i temperaturu. Takođe, ova elektroda je otporna na agresivne hemikalije.

Jedino fluoridna kiselina i veoma jaki bazni rastvori mogu oštetiti staklo.

 

 

 

PVDF elektroda

Poseduje ravan vrh (Flat Tip Series) i dizijanirana je da izdrži primene u uslovima visoke temperature i pritiska. Otporna je na agresivne hemikalije i mehanička oštećenja. Navedene karakteristike čine je dobrim rešenjem za industrijske primene. Takođe, PVDF nije toksičan materijal, pa je sama elektroda kompatibilna za namene u proizvodnji hrane.

 

 

 

 

PEI elektroda

PEI je specifičan plastični materijal koji HANNA koristi u proizvodnji svojih elektroda. PEI elektrode su dokazano odličan izbor za sve terenske i industrijske primene. Dizajnirane su tako da predstavljaju veoma dobru kombinaciju otpornosti na hemijska, mehanička i oštećenja nastala usled visokih temperatura.