edukacija

 

HANNA Instruments proizvodi merače za sve nivoe upotrebe, među kojima i one specijalno dizajnirane za edukaciju. U našem asortimanu mogu se naći: stoni i prenosni merači, džepni testeri i hemijski test kompleti.

Stoni merači:

HI207
 
 
Sa karakteristikama poput ugrađene čaše i držača za elektrodu, magnetne mešalice, kalibracije u 2 tačke, pH i temperaturnog senzora, ATK (automatske temperaturne kompenzacije), HI207 i HI208 su merači koji su adaptirani specijalno za edukaciju. Ovi instrumenti su kompaktni i zauzimaju jako malo prostora u učionici. Mogu da rade i na baterije tako da su primenljivi i za nastavu na terenu. Takođe, u cilju što bolje primene u edukaciji, merač je napravljen tako da se vrlo lako i brzo održava.
 

 

Prenosni merači:

hi8014

 

U našoj ponudi nalaze se pristupačni, lako održivi prenosni merači, specijalne namene za edukaciju. HI8010 i HI8014 vrše merenja sa manuelnom temperaturnom kompenzacijom. Pored toga, model HI8014 može meriti I ORP koristeći mV raspon i opcionu ORP elektrodu (HI3131B). Kalibraciju je moguće vršiti u dve tačke. Oba instrumenta su robusna i lako održiva, tako da su pogodna za škole i univerzitete gde će postojati veliki broj korisnika istog instrumenta.
 

 

 

Testeri namenjeni za edukaciju:

hi99104HI99104 je idealni džepni pH tester namenjen u obrazovne svrhe. Sa 0.01 pH rezolucijom i ručnom kalibracijom u 2 tačke odmah pokazuje pH varijacije koje su odraz i najmanjih promena u uzorku koji se testira.

Za razliku od uobičajnih pH testera, HI99104 ima dužu i tanju dršku te je je prilagođeniji za merenja malih uzoraka ili test erlenmajera.

HI99104 je opskrbljen sa izdržljivom i plastičnom elektrodom sa priključkom koji se zavrće i odvrće te je lako i brzo zamenljiva. Dodatno, izuzetno ima malu potrošnju struje tako da može da radi 1000 sati sa uobičajnim 1.5V baterijama.
 

Hemijski test kompleti:

hi3899bpU našoj širokoj paleti proizvoda našli su se i hemijski test setovi specijalno dizajnirani za studente i predavače. Ovi kompleti su idealno pripremljeni kako bi profesori imali zaokružene nastavne jedinice i na veoma jednostavan i efikasan način prezentovali lekcije u praktičnoj primeni.

Backpack® kompleti testova su lako prenosivi, a sve komponente kompleta složene na način kako bi se izbegla mogućnost da se pomešaju. Ranac u kome se nalazi komplet je izdržljiv i pogodan za terenske primene.

 

Svaki parameter koji se može meriti test setom, detaljno je opisan u profesorskom priručniku koji dolazi uz sam komplet. U ponudi HANNA Instruments postoji veliki broj kompleta specijalizovanih za posebne primene kao što su:

  • Komplet za ispitivanje kvaliteta vode
  • Komplet za ispitivanje zemljište
  • Komplet za ekološka ispitivanja
  • Komplet za ispitivanje morske vode