Specifikacija proizvoda

Merač je specijalno dizajniran za preradu mesa. U industriji prerade mesa, praćenje pH smatra se bitnim zbog svog uticaja na faktore kvaliteta mesa, uključujući sposobnost vezivanja vode i rok trajanja. Nakon klanja, biohemijski procesi počinju da razgrađuju meso. Glikoliza počinje post mortem, pretvarajući glikogen u mlečnu kiselinu, smanjujući pH. U zavisnosti od brojnih faktora kao što su vrsta životinjskog mesa, ovo smanjenje pH može potrajati od jednog sata do više sati. Bitno je pratiti pH tokom ove faze, jer kada se postigne najniža pH vrednost, pH će početi polako rasti, što ukazuje na to da je počelo raspadanje.

pH vrednost mesa utiče na svoj “sposobnost vezivanja vode koja direktno utiče na potrošačke osobine kao što su tvrdoća i boja. Niže vrednosti pH rezultiraju nižim kapacitetom za vezivanje vode i svetlijim bojama. Ovi faktori mogu biti važni kada se razmatra kako efikasno proizvoditi mesne proizvode. Na primer, kada se proizvode suve kobasice, meso mora imati nisku sposobnost vezivanja vode, tako da se može ravnomerno sušiti.

Praćenjem pH vrednosti tokom procesa proizvodnje mesa, možete osigurati stvaranje konzistentnih i sigurnih proizvoda od mesa.

pH

Opseg

0 do 14.0 pH

Rezolucija

0.1 pH

Tačnost

±0.2 pH @ 25 °C (77 °F)

Kalibracija

Auto u 1 ili 2 tačke

Temperaturna kompenzacija

ne

 

Auto gašenje

8 min, 60 min ili ugašena opcija

Baterija

CR2032 Li-ion / oko 1000h kontinuirane upotrebe

Okruženje

0 do 50 °C ; RH 95% max

Dimenzije

51 x 151 x 21 mm

Težina

44 g (1.6 oz.)

Informacije o poručivanju

Dolazi sa: • pH 4.01 kesicama rastvora (2 kom.) • pH 7.01 bkesicama rastvora (2 pcs.) • kesicama rastvora za čišćenje (2 pcs.) • rastvorom za čuvanje elektrode, 13 mL dropper • rastvorom za punjenje • uputstvom i sertifikatom kvaliteta